Branza de casa, din 3 ingrediente - Tot ce trebuie sa stii - Reteta traditionala, pas cu pas

Branza de casa, din 3 ingrediente - Tot ce trebuie sa stii - Reteta traditionala, pas cu pas

Branza de casa, din 3 ingrediente - Tot ce trebuie sa stii - Reteta traditionala, pas cu pas

Branza facuta in casa este excelenta atat servita simpla, cat si folosita in diferite preparate, de la salate pana la sandvisuri sau placinte. Iata reteta traditionala simpla pentru a obtine o branza de casa gustoasa si naturala.

Utilizand ingrediente simple, dar pline de savoare, aceasta reteta transforma ingrediente de baza intr-un produs final sofisticat, care poate fi atat un rasfat culinar, cat si un aliment de baza in dieta zilnica.

Depoziteaza branza de casa in recipiente inchise ermetic si foloseste-o in decurs de cateva zile pentru a te bucura de prospetimea si calitatile ei nutritive.

Branza de casa - Ingrediente

4 l lapte de casa (cumparat de la taranii din piata)1 lingurita sare1,2 l zerun termometru de bucatarie.

Branza de casa - Mod de preparare

1. Zerul trebuie sa fie acru, sa fie de vreo 2-3 zile. Iar laptele trebuie sa fie de casa, gras si proaspat. Folositi sare neiodata.

2. Intr-un vas, punem zerul la incalzit pana la temperatura de 72 de grade. Laptele il fierbem pana la temperatura de 85 de grade.

3. Amestecam laptele si zerul si strecuram compozitia prin 2-3 straturi de panza de tifon. Adaugam sarea si lasam la scurs 20 de minute. Punem branza obtinuta la frigider pentru 6-8 ore.

TRUCURILE pentru cea mai buna branza de casa

Cum alegi laptele

Asigura-te ca laptele folosit este de cea mai buna calitate, proaspat si gras, pentru a conferi branzei o textura cremoasa si un gust bogat.

Atentie la temperatura

Respecta cu strictete temperaturile indicate in reteta, deoarece acestea sunt esentiale pentru coagularea corecta a laptelui si obtinerea consistentei dorite a branzei.

Calitatea zerului

Utilizeaza zer care este usor acru, de preferat lasat sa fermenteze natural timp de 2-3 zile, pentru a imbogati aroma branzei.

Ce fel de sare folosesti

Sarea neiodata este de preferat in acest tip de preparat deoarece nu va altera gustul branzei si va ajuta la conservarea naturala a acesteia.

Cum se face corect scurgerea branzei

Este esential sa scurgi bine branza pentru a obtine textura dorita. Nu grabi acest pas!

Rabdare la maturare

Da branzei timpul necesar sa se raceasca si sa se intareasca in frigider, astfel incat sa-si dezvolte textura si aroma.

***Dupa ce stii sa faci branza de casa, incearca sa experimentezi cu diferite ierburi sau condimente pentru a personaliza gustul branzei tale de casa.

Sursa

Comments