BREXIT – Petitie online pentru un alt referendum. Guvernul britanic, nevoit sa raspunda

BREXIT – Petitie online pentru un alt referendum. Guvernul britanic, nevoit sa raspunda

Șoc în Marea Britanie, după anunțarea rezultatelor referendumului crucial. Tabăra pro-Brexit s-a impus la o diferență foarte mică în consultarea populară, ceea ce a dus la inițierea unei petiții pentru organizarea unui contrareferendum. 

Petiția a fost introdusă pe site-ul Parlamentului britanic și a strâns deja cele 100.000 de semnături necesare pentru a fi discutată în Parlament.

„Noi, subsemnaţii, îi cerem Guvernului Maiestăţii Sale, să implementeze o regulă potrivit căreia, dacă votul pentru rămânerea sau ieşirea din (UE – n.r.) este sub 60%, la o rată de participare de sub 75%, atunci ar trebui să existe un nou referendum”, scrie în textul petiţiei. Guvernul urmează să răspundă petiţiei în următoarele ore sau zile.

Britanicii au votat pentru ieșirea din blocul comunitar, în urma referendumului. Mai precis, 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale. În urma acestei victorii a taberei pro-Brexit, premierul britanic David Cameron și-a anunțat demisia.

libertatea.ro

Comments