INEDIT – Consiliul Judetean Maramures are de astazi cea mai tanara echipa de conducere din istoria sa

INEDIT – Consiliul Judetean Maramures are de astazi cea mai tanara echipa de conducere din istoria s...

Moment istoric la Consiliul Județean Maramureș. Începând de astăzi, 24 iunie, forul administrativ este condus de cea mai tânără echipă care a existat vreodată în istoria funcționării Consiliului Județean Maramureș. Este vorba despre Gabriel Zetea, care prin votul consilierilor județeni a fost învestit președinte al Consiliului Județean Maramureș. El va fi secondat de Doru Dăncuș și Lucian Morar.

Gabriel Zetea este fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș și liderul social-democraților de la nivelul județului.

„Dați-mi voie să mulțumesc fiecărui coleg, consilier județean care este astăzi prezent aici. Sunt convins că în continuare vom face o echipă, așa cum am făcut în ultimii ani în județul Maramureș. Orice hotărâre de Consiliu Județean se votează aproape în unanimitate pentru că avem în primul și în primul rând interesul județului Maramureș în minte atunci când intrăm în sala de plen. Le-am recomandat tuturor în ultimii ani ca atunci când trec pragul unei săli de ședințe fie de Consiliu Județean, fie de Consiliu Local este bine să dezbrăcăm haina politică și să luptăm pentru binele oamenilor care ne-au votat”, a spus Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Votul consilierilor județeni a făcut ca Doru Dăncuș, reprezentant al Coaliției pentru Baia Mare și totodată președintele PNȚCD Maramureș, să devină vicepreședinte la Consiliul Județean. Acesta va munci alături de Lucian Morar, prim-vicepreședinte al PMP Maramureș și primarul ales al orașului Ulmeni la alegerile locale din 5 iunie.

„Vreau să le mulțumesc colegilor din Coaliția pentru Baia Mare pentru nominalizarea mea la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. Vreau să le mulțumesc și partenerilor din alianță că au avut încredere în mine și vreau să îi asigur pe toți că voi face tot ceea ce îmi va sta în putință pentru ca împreună cu Gabriel Zetea și Lucian Morar dar și aparatul propriu al instituției să ridicăm prestigiul Consiliului Județean pe cele mai înalte culmi de bună practică în administrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Maramureș este o premieră la nivel național pentru că PNȚCD-ul a înviat cu ajutorul PSD-ului. Este un semnal de normalitate politică după 26 de ani, un semnal construit în baza unei alianțe în care primează interesul maramureșenilor și nu cel politic. Aici, țin să îi mulțumesc mamei mele și tatălui meu, care, țărăniști fiind, au acceptat  și nu mi-au interzis să fac alianță cu PSD-ul. M-aș fi bucurat mai mult astăzi dacă ar fi fost lângă mine și un prieten datorită căruia Coaliția pentru Baia Mare are reprezentanți în Consiliul Județean Maramureș”, a spus Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

doru dancus 24 iun

„După 25 de ani, PSD-ul a câștigat peședinția Consiliului Județean Maramureș în parteneriat cu PNȚCD și PMP. Este un moment inedit, un moment când cei mai înverșunați adversari politici și-au dat mâna pentru interesul maramureșenilor. În următorii patru ani Maramureșul trebuie să recupereze decalajul creat în ceea ce înseamnă bunăstarea județului nostru. Mi-am asumat această funcție și știu că doar seriozitatea și munca pot duce la îndeplinirea promisiunilor făcute în campania electorală”, a spus Lucian Morar, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

Simona Vasiac

Comments