BREXIT – Reactie in urma manifestarilor xenofobe din Marea Britanie

BREXIT – Reactie in urma manifestarilor xenofobe din Marea Britanie

Premierul britanic, David Cameron a condamnat manifestarile xenofobe indreptate in ultimele zile, dupa Brexit, asupra strainilor din Maria Britanie. Declaratia a fost facuta, printre altele, in Parlamentul de la Londra.
“In ultimele zile, am vazut inscriptii dezgustatoare in centrul comunitatii poloneze. Am vazut abuzuri verbale catre anumite persoane, pentru ca apartin minoritatilor etnice. Sa ne amintim ca aceste persoane au venit in Marea Britanie, au facut lucruri bune pentru tara noastra. Nu vom accepta discriminarile rasiale. Ele trebuie respinse. (...) Vrem sa ii asiguram inca o data pe cetatenii europeni care traiesc aici si pe cei britanici care traiesc in alte tari europene ca nu vor fi schimbari majore in ceea ce ii priveste", a declarat David Cameron.
Premierul britanic a mai spus ca in acest moment Marea Britanie nu va activa articolul 50, care permite iesirea din Uniunea Europeana si ca, inainte de a fi luata o decizie in Parlamentul de la Londra, vor fi purtate discutii cu partenerii straini.
"Maine voi merge la Consiliul European, in acest moment Marea Britanie nu va inovoca articolul 50, pentru ca trebuie facuta de viitorul premier, este o decizie suverana pe care trebuie sa o luam, noi, britanicii. Relatia pe care o vom avea pe vitor cu UE va fi decisa de viitorul guvern de la Londra. Trebuie sa discutam cu partenerii nostri din intreaga lume. Trebuie sa ne continuam cooperarea in domeniul securitatii", a mai declarat Cameron.
sursa foto: africa.tvcnews.tv

The post BREXIT – Reactie in urma manifestarilor xenofobe din Marea Britanie appeared first on actualmm.ro.

Comments