BUNA RAU – Are 16 ani si este prima romanca pilot de monopost din lume

BUNA RAU – Are 16 ani si este prima romanca pilot de monopost din lume

sursa foto: ziarulromanesc.net

BUNĂ RĂU. Alexandra Marinescu are numai 16 ani și este prima româncă pilot de monoposturi şi totodată una dintre puţinele fete care concurează în sporturile cu motor la nivel mondial. Pilotul român a debutat în Formula 4 în 2015, când pentru prima dată a fost permisă participarea în campionat a piloţilor în vârstă de 15 ani, ca urmare a unor modificări în regulamentul competiţiei.

Alexandra a semnat cu echipa britanică Richardson Racing pentru a participa în cea de a doua jumătate a Campionatului Britanic de Formula 4 din acest sezon, se arată într-un comunicat de presă.

Contractul îi va oferi posibilitatea de a lua parte la cinci etape de campionat, fiecare dintre acestea având câte trei curse.

Monopostul pe care îl va conduce are un sașiu monococa din fibră de carbon, construit de producătorul francez Mygale, echipat cu motor Ford EcoBoost de 1.6 l ce dezvolta maximul permis de 160 CP.

Alexandra dorea să se înscrie în campionatul Britanic încă de anul trecut, însă lipsa sponsorilor a ţinut-o departe de pista timp de aproape 18 luni, se mai arată în comunicat.

„Testele au decurs bine şi nu a durat foarte mult până când am redevenit rapidă pe circuit, aşa cum am crezut iniţial că se va întâmpla din cauza faptului că am stat departe de curse timp de aproape 18 luni”, a declarat Alexandra Marinescu.
„Cred că am reuşit să stabilesc şi o legătură bună cu echipa într-un timp scurt, ceea ce este extrem de important. Echipa mi-a oferit tot sprijinul şi mi-a dat o maşină competitivă, ceea ce îmi dă încredere pentru primul weekend competiţional”, a mai spus pilotul român.

„Sunt conştientă că nu voi lupta pentru victorii în această jumătate de sezon pentru că acesta ar fi un obiectiv ireal la momentul de faţă. Ceea ce urmăresc este să îmi îmbunătăţesc performanţa în cursă şi să ajung în postura în care să fiu în măsură să lupt pentru poziţii la mijlocul clasamentului. Dacă vom ajunge aici până la finalul sezonului, consider că am făcut o treabă excelentă”, a continuat Alexandra Marinescu.

Echipa Richardson Racing a participat la două sezoane de Formula 4, în 2014 şi 2015, însă şi-a petrecut prima jumătate din acest sezon evaluând potenţiali piloţi, unul dintre aceştia fiind chiar Alexandra.

Gwyn Richardson, managerul Richardson Racing, spune că echipa sa este impresionată de Alexandra: „Încă învaţă şi este practic o activitate în desfăşurare, însă Alexandra a condus foarte bine în teste şi a demonstrat cât este de talentată. Ritmul ei a fost unul bun raportat la timpii pe care i-au realizat piloţii cu mai multă experienţă decât ea.”

Cea de a doua jumătate a Campionatului Britanic de Formula 4 din acest an va include următoarele etape: 30-31 July (Snetterton, Norfolk), 13-14 August (Knockhill, Fife), 27-28 August (Rockingham, Northants), 17-18 September (Silverstone, Northants), 1-2 October (Brands Hatch, Kent).

Alexandra a concurat în două sesiuni de teste în MSA Formula la Brands Hatch cu echipele Virtuoşi (Russian Time) şi Richardson Racing. Ea a participat şi într-o sesiune de antrenamente cu ocazia primei runde din Campinatului Britanic de Formula 4 din 2015 de la Brands Hatch, cu echipa Falcon Motorsport, se mai arată în comunicatul de presă.

Alexandra a avut parte de un debut solid in Campionatul Britanic de Formula 4, după o performanță impresionantă reușită pe cel mai tehnic circuit din calendarul competiționa: Snetterton, Norfolk.

Deși a terminat a treia cursă doar pe poziția 16, Alexandra si-a îmbunătățit timpul din cursele precedente, reușind să înregistreze cel mai rapid tur de circuit chiar in ultimele minute.

Alexandra s-a declarat mulțumită că și-a atins principalul obiectiv al primei sale participări într-o etapă completă de Formula 4 și anume acela de a marca trei clasări solide, lipsite de incidente.

Sursa info

Comments