Cand vom putea zbura, in sfarsit, pe Aeroportul Baia Mare

Cand vom putea zbura, in sfarsit, pe Aeroportul Baia Mare

La finele lui 2016, lucrarile de reabilitare si modernizare executate la Aeroportul International Baia Mare au fost sistate pentru o perioada. Dupa ce Directia Silvica a defrisat permietrul de padure din apropiere, care facea imposibila continuarea lucrarilor, constructorul si-a reluat activitatea.

"La sfarsitul anului trecut, dupa ce masa lemnoasa a fost exploatata de pe cele 3 hectare de padure de catre Directia Silvica Maramures, am predat constructorului amplasamentul pentru a finaliza lucrarile contractate. In paralel, am finalizat un studiu de obstacolare, prin care s-au colectat toate datele si informatiile operationale necesare pe o raza de 45 de km in jurul aeroportului.

Necesitatea realizarii lui a fost impusa de ROMATSA pentru ca firma germana contractata de ei, Air Sight, sa poata proiecta noile proceduri instrumentale de aterizare-decolare. 'Autostrazile aeriene' care vor fi folosite inclusiv de avioanele de mediu curier ale companiilor low-cost sau cargo.

Depunem toate eforturile ca activitatea operationala sa fie reluata in cel mai scurt timp posibil, fara a afecta insa siguranta zborurilor si securitatea pasagerilor. Doamne ajuta", a scris Dorin Buda, directorul Aeroportului, pe pagina sa de Facebook.

Comments