Cand vom putea zbura, in sfarsit, pe Aeroportul Baia Mare

Cand vom putea zbura, in sfarsit, pe

Cand vom putea zbura, in sfarsit, pe Aeroportul Baia Mare

La finele lui 2016, lucrările de reabilitare și modernizare executate la Aeroportul Internațional Baia Mare au fost sistate pentru o perioadă. După ce Direcţia Silvică a defrişat permietrul de pădure din apropiere, care făcea imposibilă continuarea lucrărilor, constructorul şi-a reluat activitatea.

“La sfârșitul anului trecut, după ce masa lemnoasă a fost exploatată de pe cele 3 hectare de pădure de către Direcția Silvică Maramureș, am predat constructorului amplasamentul pentru a finaliza lucrările contractate. În paralel, am finalizat un studiu de obstacolare, prin care s-au colectat toate datele și informațiile operaționale necesare pe o rază de 45 de km în jurul aeroportului.

Necesitatea realizării lui a fost impusă de ROMATSA pentru ca firma germană contractată de ei, Air Sight, să poată proiecta noile proceduri instrumentale de aterizare-decolare. ’Autostrăzile aeriene’ care vor fi folosite inclusiv de avioanele de mediu curier ale companiilor low-cost sau cargo.

Depunem toate eforturile ca activitatea operațională să fie reluată în cel mai scurt timp posibil, fără a afecta însă siguranța zborurilor și securitatea pasagerilor. Doamne ajută”, a scris Dorin Buda, directorul Aeroportului, pe pagina sa de Facebook.

Comments