Chef Nicolai Tand, maramureseanul ce dovedeste ca viata bate intotdeauna filmul!

Chef Nicolai Tand, maramureseanul ce dovedeste ca viata bate intotdeauna filmul!

Chef Nicolai Tand, maramureseanul ce dovedeste ca viata bate intotdeauna filmul!

Nicolai Tand are o poveste de viata incredibila, ce cu usurinta ar putea servi drept inspiratie pentru scenariul unui film. S-a nascut in Maramures, dar la o varsta frageda "si-a luat lumea in cap", visand sa-si construiasca un nume peste hotare. Nu i-a fost deloc usor, dar a reusit sa-si indeplineasca visul si sa devina unul dintre cei mai apreciati Chefi.

Povestea vietii lui incepe pe data de 12 aprilie 1974 in Rozavlea, un sat micut din Maramuresul istoric. Ajuns la 20 de ani, tanarul Nicolai a parasit sanul familiei si a plecat in lumea larga pentru a-si descoperi menirea. A ajuns in Franta, dar a aflat rapid ca nici macar acolo cainii nu umbla cu covrigi in coada, asa ca nu s-a oprit. A plecat mai departe, spre Anglia, Italia si America , infruntand cu capul sus toate greutatile pe care viata i le-a scos in cale.

dsc_0845-580x400

Se spune ca munca innobileaza omul, iar Nicolai Tand demonstreaza asta!

Nicolai nu a incercat niciodata sa fuga de munca, fie ca era vorba despre vandut ziare sau trudit pe santiere. Dormea pe unde apuca, manca la cantina saracilor si se spala la baia comunala, manat fiind de o singura dorinta: aceea de a reusi prin propriile forte!

Dupa doi ani in care a lucrat ca sofer pe ambulanta, experienta care l-a marcat profund si pe care o descrie ca fiind una dintre cele mai grele din viata lui, Nicolai s-a angajat intr-un restaurant. A pornit de jos si a trecut, pret de 6 ani, prin toate etapele. De la spalatul vaselor pana la director general.

cumparaturi-de-fructe-nicolai-tand-cora-9

Ajungand din nou in Franta, a lucrat in restaurante de prestigiu din capitala franceza, localuri in care obisnuiau sa isi faca veacul staruri de talie mondiala, cum ar fi Madonna, Alain Delon, Metallica sau Christina Aguillera.

Anii petrecuti departe de Romania nu l-au facut sa-si piarda dulcele grai maramuresean!

Dupa 13 ani, Nicolai Tand a revenit acasa, in Romania . Mai bogat in primul rand cu experienta anilor de truda, dar si cu o situatie financiara ce i-a permis sa isi deschida aici propriul restaurant, care este astazi unul dintre cele mai bine cotate din Bucuresti.

A patruns si in lumea televiziunii, iar dupa ce a facut parte din juriul unui important cooking show, prezinta acum, alaturi de Maria Simion, emisiunea "Star Chef".

image1

&

&

&

&

&

&

Are o sotie superba si doi copii minunati, dar ceea ce este cu adevarat de admirat la el este ca nu a uitat de unde a plecat. Si chiar dupa atatia ani petrecuti departe de casa, el vorbeste tot in dulcele grai maramuresean!

Comments