Care este judetul din Romania cu cel mai mic grad de promovare la scoala de soferi

Care este judetul din Romania cu cel mai mic grad de promovare la scoala de soferi

Care este judetul din Romania cu cel mai mic grad de promovare la scoala de soferi

Doar 32% din cei care dau examenul teoretic pentru obtinerea permisului, in judetul Covasna, reusesc sa il treaca.

Prefectul Raduly Istvan si-a exprimat nedumerirea fata de modul in care scolile de soferi ii pregatesc pe candidati, potrivit weradio.ro.

,,Nu pot sa inteleg cum este posibil ca o persoana care a obtinut cel putin 22 de puncte din 26 posibile la verificarea din scoala de soferi, sa obtina 3-4 puncte la examenul teoretic la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere, asa cum s-a intamplat, de exemplu, la examenul din 29 aprilie", a declarat prefectul.

Acesta a declarat ca exista in continuare reclamatii privind timpii de asteptare intre cele doua probe pentru obtinerea permisului auto, insa unul dintre motive este faptul ca unii candidati din municipiul Targu Secuiesc, spre exemplu, nu se programeaza mai repede la examen, desi ar avea optiunea de a sustine proba practica la Sfantu Gheorghe, de teama ca nu se vor descurca la traseu.

,,La examenele din weekend cu mari greutati s-au ocupat locurile. Teama de a sustine proba la Sfantu Gheorghe, in cazul candidatilor programati la Targu Secuiesc, este nejustificata. Permisul de conducere nu se elibereaza pentru o zona anume. Obtinerea acestuia presupune ca vor dori sa iasa din oras, deci ce mai conteaza unde dau examenul? Ma bucur ca mai multe persoane au inteles acest lucru si au obtinut permisul de conducere in municipiul resedinta de judet. Cei care nu si-au asumat acest risc vor fi nevoiti sa isi astepte randul, pentru ca nu vom avea posibilitatea de a imparti politistii veniti din alte judete", a mai declarat Raduly Istvan.

Comments