Care este secretul fripturii de Turda, una dintre minunile bucatariei ardelenesti
Fripturile de tip pecsenye (pecie la banateni si ardeleni, la sarbo-croati pecenje, la slovaci peceni, la ruteni pecenja) sunt foarte intalnite in Ardeal sau in regiunile ce facusera parte din regatul maghiar. Printre ele si celebra Tordai pecsenye/Friptura (pecie) de Turda/Thorenburger Braten, gatita din cotlet de porc, cu slana aferenta (tinute in lapte si prajite in untura), servita pe o bucata de pita proaspeta..
Ingrediente:
-Carne de porc-bucati de aproximativ doua kilograme si jumatate;
-Untura de porc-un kilogram;-Usturoi-cinci, sase capatani;
-Castraveti murati-patru, cinci bucati;
-Gogosari murati-cinci, sase bucati.
Carnea va fi crestata si lasata in saramura timp de doua zile la rece, insa trebuie verificata constant pentru a nu se sara prea tare. Pentru a nu gresi, se pune o lingura de sare la un litru de apa.
Comments