Care este secretul fripturii de Turda, una dintre minunile bucatariei ardelenesti

Care este secretul fripturii de Turda, una dintre minunile bucatariei ardelenesti

Care este secretul fripturii de Turda, una dintre minunile bucatariei ardelenesti

Fripturile de tip pecsenye (pecie la banateni si ardeleni, la sarbo-croati pecenje, la slovaci peceni, la ruteni pecenja) sunt foarte intalnite in Ardeal sau in regiunile ce facusera parte din regatul maghiar. Printre ele si celebra Tordai pecsenye/Friptura (pecie) de Turda/Thorenburger Braten, gatita din cotlet de porc, cu slana aferenta (tinute in lapte si prajite in untura), servita pe o bucata de pita proaspeta..

Ingrediente:

-Carne de porc-bucati de aproximativ doua kilograme si jumatate;

-Untura de porc-un kilogram;

-Usturoi-cinci, sase capatani;

-Castraveti murati-patru, cinci bucati;

-Gogosari murati-cinci, sase bucati.

Carnea va fi crestata si lasata in saramura timp de doua zile la rece, insa trebuie verificata constant pentru a nu se sara prea tare. Pentru a nu gresi, se pune o lingura de sare la un litru de apa.

Comments