Carne de pasare care ar fi infectata cu gripa aviara, livrata in Romania. Avertismentul Comisiei Europene

Carne de pasare care ar fi infectata cu

Carne de pasare care ar fi infectata cu gripa aviara, livrata in Romania. Avertismentul Comisiei Eur...


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a primit o notificare de la Comisia Europeana care avertizeaza ca produse din carne de pasare ce provin din zonele din restrictionate din Ungaria au ajuns in Romania.


Produsele au patruns in tara noastra prin judetul Bihor, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.


,,Comisia Europeana a transmis o notificare Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) prin care informeaza ca din fermele comerciale de pasari din Ungaria, aflate in zona de restrictie din jurul focarului de gripa aviara produs de tipul H5N8, au fost sacrificate pasari (curcani), iar produsele obtinute au fost livrate catre mai multe state membre, printre care si Romania", au anuntat reprezentantii ANSVSA.


Potrivit sursei citate, produsele au fost introduse in Romania prin trei unitati de depozitare, de pe raza judetului Bihor.


ANSVSA a dispus ca serviciile sanitar veterinar sa actioneze de urgenta pentru a identifica toti beneficiarii si pentru a retrage de la vanzare si a incinera carnea de pasare.Comments