CARTI SCRISE SAU JUCATE? George Copos,

CARTI SCRISE SAU JUCATE? - George Copos, audiat la DNA

CĂRȚI SCRISE SAU JUCATE?  Omul de afaceri George Copos a ajuns, marţi dimineaţa, la sediul DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind suspiciuni de corupţie în legătură cu lucrările ştiinţifice scrise în închisori.

George Copos a fost citat ca martor de procurorii anticorupţie în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi în spatele gratiilor. George Copos a fost condamnat în martie 2014 la trei ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor de jucători, după câteva luni primind o pedeapsă de patru ani de detenţie în dosarul Loteria I. Omul de afaceri a fost eliberat în anul 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani.

George Copos susține că a scris 5 cărți într-un an. În perioada în care a fost încarcerat, fostul finanţator al clubului Rapid a scris cinci cărţi. Una dintre lucrări i-a adus omului de afaceri un nou dosar, în care este acuzat de plagiat. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îl acuză pe acesta de infracţiuni privind drepturile de autor şi cele conexe, fals în declaraţii şi participaţie improprie la abuz în serviciu.

Este vorba despre lucrarea ştiinţifică „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova (secolele XIV-XVI)”, de 119 pagini, pe care omul de afaceri a elaborat-o în penitenciar, lucrare pentru care a obţinut 30 de zile de libertate.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments