Casa Alba, reactie dupa afirmatiile lui Emmanuel Macron: ,,Statele Unite nu vor trimite soldati sa l...


Casa Alba a respins marti posibilitatea ridicata cu o zi inainte de presedintele francez Emmanuel Macron, care a spus ca nu respinge posibilitatea de a trimite trupe straine in Ucraina, relateaza AFP citat de Agerpres.


Intrebat de aceasta chestiune, un oficial de la Casa Alba a amintit de declaratii facute de presedintele Joe Biden, care a respins orice posibila prezenta de militari americani in Ucraina.


,,Presedintele Biden a fost clar asupra faptului ca Statele Unite nu vor trimite soldati sa lupte in Ucraina", a declarat purtatoarea de cuvant a Consiliului pentru Securitate Nationala al SUA, Adrienne Watson, dupa ce Biden s-a intalnit la Casa Alba cu o delegatie a Congresului pentru a discuta despre ajutorul oferit Ucrainei.


Inainte de aceasta sedinta, Joe Biden a subliniat ca ,,drumul catre victorie" al Ucrainei este dependent de noul pachet de asistenta financiara de 61,4 miliarde de dolari care este blocat de tabara radicala a republicanilor in Congresul american.


,,In ce priveste Ucraina, cred ca nevoia de actiune este urgenta (...) Consecintele inactiunii zilnice sunt teribile", a indicat Biden la inceputul intalnirii cu reprezentantii Congresului, acestia fiind, din partea Camerei Reprezentantilor, presedintele republican al acesteia, Mike Johnson, si democratul Hakeem Jeffries, iar din partea Senatului, democratul Chuck Schumer si republicanul Mitch McConnell.


In timpul unui summit organizat luni la Paris, Emmanuel Macron a precizat ca nu exclude trimiterea de trupe occidentale in Ucraina, dar subliniaza faptul ca nu exista un consens privind o asemenea decizie.


Germania, Marea Britanie, Spania, Polonia si Cehia s-au distantat imediat de orice sugestie ca ar putea trimite trupe terestre in razboiul din Ucraina, aflat acum la al treilea an.


In replica, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat ca un asemenea scenariu va face inevitabila o ciocnire militara intre Rusia si blocul NATO.


Comments