MAE anunta decesul a doi cetateni romani in incendiul de la blocul din Valencia. Anterior, cei doi e...


Autoritatile spaniole au informat reprezentantii Consulatului Romaniei la Castellon de la Plana ca au finalizat procesul de identificare a victimelor incendiului din Valencia din 22 februarie si au confirmat decesul a doi cetateni romani, ca pana astazi figurau pe lista persoanelor disparute, a anuntat marti seara Ministerul roman de Externe intr-un comunicat de presa.


,,In continuarea informatiilor cu privire la situatia cetatenilor romani afectati de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o cladire de locuinte din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca autoritatile spaniole au notificat reprezentantii Consulatului Romaniei la Castellon de la Plana ca au finalizat procesul de identificare a victimelor si au confirmat decesul a doi cetateni romani care fusesera initial declarati disparuti", transmite MAE intr-un comunicat de presa.


Familia cetatenilor romani decedati a fost notificata de catre autoritatile spaniole, conform procedurilor. Totodata, MAE precizeaza ca reprezentantii Consulatului Romaniei la Castellon de la Plana sunt in continuare in legatura cu autoritatile spaniole si cu cetatenii romani afectati de incendiu care au solicitat asistenta consulara.


Un incendiu urias a izbucnit joi seara, 22 februarie, in cartierul Nou Campanar din Valencia. Blocul de 14 etaje care a ars era administrat de o romanca, Adriana Banu, care a precizat ca vantul puternic a facut ca focul sa se raspandeasca ,,foarte repede".


Dupa incendiu, TVR Info a relatat ca doua femei, mama si fiica, de origine romana, se afla pe lista persoanelor disparute. Atunci, administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a sustinut pentru Pro TV ca doua romance locuiau in blocul distrus, dar a precizat ca nu stie daca ele erau in casa in momentul incendiului.


,,Am confirmat informatia ca in bloc erau doua romance, in apartamentul numarul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tanara, o adolescenta, intre 15 si 18 ani, si mama ei", spunea Adriana Banu.


In comunicatul transmis marti seara, MAE nu ofera detalii despre varsta sau sexul persoanelor decedate.


Initial, dupa incendiu, 15 persoane au fost spitalizate, inclusiv sase pompieri si un copil. In ultimul bilant public, prezentat pe 24 februarie, serviciile de urgenta anuntau zece decese, inclusiv patru membri ai aceleiasi familii cu doi copii mici si un cuplu in varsta.


Comments