CAZUL PONTA-GHITA-BLAIR - ,,Rompetrol nu a avut nici o relatie cu firma domnului Tony Blair"

CAZUL PONTA-GHITA-BLAIR - ,,Rompetrol nu a avut nici o relatie cu firma domnului Tony Blair"

CAZUL PONTA-GHIȚĂ-BLAIR   Președintele KazMunaiGas, Azamat Zhangulov, a avut o reacție importantă în scandalul izbucnit în Romania, legat de numele lui Tony Blair.  Acesta a declarat că firma pe care o reprezintă nu are nicio legătură cu numele fostului premier britanic.

Declarația vine după ce, în presă, au apărut mai multe informații care făceau referire la faptul ca Blair a consiliat și guvernul din Kazahstan, iar în perioada în care și guvernul din Romania și compania petroliera de stat din Kazahstan, care controla Rompetrol, aveau negocieri privind stingerea unui conflict comercial cu o miză de peste 400 milioane de dolari.

Azamat Zhangulov: Dacă apelezi la servicii de consultanță, poți angaja persoane pe bază de proiect, pentru a obține mai multe informații din diverse domenii, ceea ce este un lucru normal.

Reporter: Și nu are nicio legătură cu…?

Azamat Zhangulov: Asta vă pot spune din surse publice. Vă pot spune că nu am nicio informație privind un altfel de relație cu această companie, legat de Rompetrol. Dacă ar fi fost ceva, trebuie să înțelegeți, compania ar fi primit informații în acest sens. Dar, până acum, noi nu am avut nicio relație cu firma domnului Tony Blair. Este declarația mea fermă.”, a spus Azamat Zhangulov la România TV.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments