Ce impact poate avea aerul conditionat asupra sanatatii tale. La ce riscuri te poti expune daca nu e...

De la imbatranirea prematura a pielii pana la alergii si infectii, aerul conditionat poate sa te afecteze din multe puncte de vedere. Valul de caldura a lovit mai multe zone din tara, iar temperaturile ne fac sa utilizam mult mai des aerul conditionat.

Ce impact poate avea aerul conditionat asupra sanatatii tale

Multe persoane se bazeaza pe folosirea aerului conditionat pentru a face fata temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, specialistii spun ca utilizarea excesiva a aerului conditionat poate face ravagii asupra sanatatii tale.

Aparatul de aer conditionat scade caldura, dar si umiditatea dintr-o incapere. Acest lucru poate duce in timp la aparitia problemelor de sanatate.

Utilizarea mult prea frecventa a aerului conditionat poate duce la pierderea umiditatii de la nivelul pielii, parului, nasului si gatului. Aerul conditionat poate usca membranele mucoase, care, la randul lor, isi pierd capacitatea de a te proteja de bacteriile si virusii daunatori.

Daca suferi de o raceala sau ai imunitatea scazuta, specialistii spune ca aerul conditionat poate fi o cauza a acestora. Daca petreci prea mult timp intr-o camera cu aer conditionat poti sa fii letargic sau deshidratate, spun specialistii.

Boli grave care se pot declansa din cauza aerului conditionat. Mare atentie in aceasta perioada

Pentru a evita aceste probleme este recomandat sa folosesti aerul conditionat cu moderatie pentru a preveni uscarea excesiva a aerului.

Ochii uscati, letargia, deshidratarea, pielea uscata, durerile de cap, problemele respiratorii, alergiile si astmul, sunt printre problemele comune de sanatate asociate in timpul verii cu expunerea prelungita la aerul conditionat.

Specialistii recomanda sa cureti filtrele cat mai des pentru a preveni raspandirea prafului si a bacteriilor.

Care sunt cele mai comune probleme de sanatate asociate cu folosirea excesiva a aerului conditionat

Daca petreci prea mult timp in medii cu aer conditionat, acesta poate duce la uscarea pielii. Pielea ta se va simti descuamata si vor aparea in timp mancarimile.

O alta problema a expunerii prelungite este cea a ochilor uscati. In timp, expunerea prelungita poate duce, de asemenea, la iritatii si mancarimi la nivelul ochilor.

Citeste continuarea aici

Aerul conditionat tripleaza facturile romanilor! La ce sa fim atenti pentru a evita cresterea costului

Comments