Ce nu e bine sa aspiri niciodata cand faci curat in casa - Greselile pe care sa le eviti cand folose...

Aspiratorul, acest aparat ,,minune" nu este conceput sa indeparteze orice murdarie. Unele produse ii pot deteriora componentele, in timp ce altele se intind pe jos si iti ingreuneaza munca.

Iata ce nu ar trebui sa aspiri atunci cand faci curatenie prin casa:

Cum scapi de praf, fire de par, panze de paianjen, resturi de mancare

Particulele de praf, firele de par, panzele de paianjen, firimiturile, precum si resturile de mancare de pe podele, covoare si mobila pot fi indepartate cu ajutorul aspiratorului.

Este bine sa eviti sa indepartezi anumite produse cu aspiratorul, deoarece acestea se pot intinde pe suprafete, iar rezultatul nu va fi cel dorit.

De exemplu, machiajul nu se aspira, deoarece pudra se raspandeste rapid si lasa urme de culoare pe suprafata. Cel mai bine este sa indepartezi machiajul cu o matura si cu o carpa umeda pe care ai aplicat putin detergent.

Ce produse iti pot strica aspiratorul - Nu trebuie sa le indepartezi cu ajutorul aspiratorului!

Daca ai varsat lapte, suc, apa sau alt lichid pe jos, evita sa folosesti aspiratorul, deoarece in contact cu lichidele, motorul aspiratorului se poate strica sau mucegaiul va creste in interior, ceea ce va genera mirosuri neplacute. Cel mai bine este sa folosesti un mop si o carpa uscata pentru lichide.

Cenusa fierbinte mai poate deteriora aspiratorul, pentru ca infunda filtrele si se lipeste si de interiorul aspiratorului. In cele mai negre scenarii, poate provoca chiar si un incendiu. De aceea este bine sa eviti aspiratorul in cazul ei, cel mai bun ramane tot farasul, apoi carpa umeda, mop. Exista si aspiratoare speciale pentru cenusa.

Si faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt infunda filtrele aspiratorului si reduc puterea de aspirare a acestuia, asa ca aceste produse fine se curata cu o matura sau cu o carpa umeda.

La fel si cu zatul de cafea. Majoritatea oamenilor stiu ca nu este bine sa puna zat de cafea in teava chiuvetei, deoarece se poate infunda, dar un lucru similar se poate intampla si daca zatul va fi aspirat. La fel ca in cazul instalatiilor sanitare, zatul de cafea poate infunda tevile interioare, filtrele si tuburile aspiratorului.

Evita sa aspiri si produsele lipicioase, precum lipici, miere sau sirop de artar! Ele pot infunda furtunul, peria, dar si alte piese interne ale aspiratorului. Daca substanta este perisabila, aceasta poate forma mucegai in interiorul dispozitivului.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Comments