Ce nume se serbeaza de Sfanta Teodora

Ce nume se serbeaza de Sfanta

Ce nume se serbeaza de Sfanta Teodora


Sfanta Teodora este singura romanca trecuta in randul sfintilor. Din data de 20 iunie 1992, Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a recunoscut si proclamat sfintenia Cuvioasei Teodora de la Sihla, iar data de 7 august a fost stabilita zi de praznuire. Tu stii ce nume se serbeaza de Sfanta Teodora?


Pe data de 7 august, in calendar ortodox 2020 este zi de sarbatoare. Vezi ce nume se serbeaza de Sfanta Teodora si pregateste-te sa trimiti sarbatoritilor cele mai frumoase mesaje de Sf. Teodora.


Ce nume se serbeaza de Sfanta Teodora

Theodoros, nume folosit de greci cu multe secole inaintea erei noastre, este pastrat si serbat in onomastica tuturor popoarelor europene sub mai multe forme. Numele se traduce prin "dar de la Dumnezeu" sau "daruri ale zeului".


Vezi si lista cu cele mai frumoase manastiri din Romania.


Nume sarbatorite de Sf Teodora
Teodor; Teo; Tudora; Toader; Toadar; Toadea; Tader; Tudor; Tudoran; Tudorica; Tidorache; Tudoran; Tivodor; Tivodar; Teder; Tica; Dorin; Doru; Dorel; Dorina; Dorin; Dora; Dicu.

Descopera ce obiective turistice poti vizita in toata Romania.


Rugaciunea aducatoarea de noroc a Sfintei Teodora

"O, Prea Cuvioasa Maica Teodora, care din copilarie pe Hristos L-ai iubit si pentru dragostea Lui in toata viata ta te-ai nevoit; multe nevointe si ispite ai suferit si in viata cea pustniceasca, cu darul lui Dum-nezeu, ai sporit. Cu multimea infranarii si a lacrimilor celor duhovnicesti, sufletul tau l-ai luminat si in singuratatea pustiei cu ispravile faptelor tale celor bune ai stralucit.


Pustia Sihlei cu viata ta o ai sfintit si pilda sihastrilor te-ai facut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenita, sfintenia vietii tale a des-coperit-o si ca pe o comoara ascunsa lumii te-a aratat. De aceea, si noi nevrednicii, cu evlavie si cu credinta, cerem sfintele tale rugaciuni si te chemam: roaga-te Prea Induratului nostru Mantuitor ca si noi, pacatosii, in vremea vietii noastre si in vremea sfarsitului nostru sa do-bandim mila si mantuirea Lui, spre a slavi si a ne inchina in veacul de acum si in cel viitor Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, in vecii vecilor. Amin!"Comments