CE SPUNE UN PROFESOR BRITANIC – Nu se stie daca studentii romani vor mai primi imprumut pentru studii

CE SPUNE UN PROFESOR BRITANIC – Nu se stie daca studentii romani vor mai primi imprumut pentru studi...

Studenţii români care se află în prezent la studii în Marea Britanie şi tinerii care vor să înveţe acolo nu sunt, momentan, în pericol de a pierde împrumutul şi probabil că nici nu vor fi probleme, însă este mult prea devreme să se ştie cu siguranţă, a explicat un profesor britanic.

Simon Parker, un profesor britanic stabilit de mai bine de 15 ani în România, unde a deschis o firmă de consultanţă pentru a-i ajuta pe tinerii români să plece la studii la universităţi britanice, spune că din discuţiile preliminare pe care le-a avut cu Student Loan Company, momentan nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte împrumutul de la guvernul britanic pentru plata taxelor de studii la universităţile britanice pentru tineri.

„Am încercat să aflu informaţii privind soarta studenţilor români din Marea Britanie. Problema este dacă studenţii români vor mai avea posibilitatea să obţină împrumutul pentru studii de la guvernul britanic. Din cauza Brexitului umblă zvonul că nu. M-au contactat mai mulţi părinţi îngrijoraţi, care m-au întrebat dacă studenţii români vor mai primi finanţare din partea guvernului britanic pentru studii sau nu. Am înţeles de la un reprezentant al Companiei de Împrumuturi pentru Studenţi (Student Loan Company) că nu se ştie momentan, dar în principiu nu vor fi probleme, ei cred că este foarte probabil ca tinerii care aplică pentru un împrumut de la guvernul britanic să-l primească”, a explicat Parker pentru MEDIAFAX.

libertatea.ro

Comments