Cea mai grea interventie a salvamontistilor din Zarnesti din ultimii 10 ani - Interventie de 16 ore...

"Ieri, 9 decembrie, in jurul orelor 17:20, Salvamont Zarnesti a fost solicitat prin Serviciul Unic 112, sa intervina in cazul unei persoane de sex feminin, originara din Mexic, care aflandu-se singura, pe traseul marcat Triunghi Rosu - Cioranga Mare, a alunecat intr-o zona foarte expusa, accidentandu-se grav", au transmis, duminica dupa-amiaza, salvamontistii din Zarnesti.

Acestia anunta ca, avand in vedere datele cazului, s-au confruntat cu una dintre cele mai dificile interventii din ultimii 10 ani: conditii de iarna, derularea pe timp de noapte, terenul foarte expus si problemele medicale ale victimei.

"Pentru solutionarea cazului, s-a muncit nu mai putin de 16 ore, cu o echipa de 13 membri ai Salvamont Zarnesti, interventia fiind incheiata astazi, 10 decembrie, in jurul orelor 10:30", au mai transmis salvamontistii.

Acestia fac referire la actualul context, in care serviciile Salvamont ar trebui sa renunte la 15% din personal, iar in Legea pensiilor nu sunt inclusi in cagegoriile de angajati care muncesc in conditii deosebite.

"Acest caz ne trimite inca o data cu gandul la cateva fraze devenite virale in media, cu privire la statutul nostru, al salvatorilor montani, prin prisma Legislativului ... Salvatorii montani nu au o meserie periculoasa, ei doar se plimba pe munte si petrec timp in natura!

Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologica, nu merita sporuri si nici sa iasa mai repede la pensie deoarece nu au contact cu situatii si imagini care ii pot afecta emotional si nici nu exista uzura fizica si psihica in urma activitatii pe care o desfasoara zi de zi!

Serviciile Salvamont trebuie sa reduca numarul de salvatori montani pentru a indeplini conditiile legale si a reduce deficitul bugetar", au mai transmis salvamontistii.

Comments