Cel mai bun si sanatos inlocuitor pentru paine. Prea putini oameni stiu de beneficiile consumului ac...

Din sorg se pot face diverse produse de panificatie, atat dospite cat si nedospite, poate fi folosit la prepararea bauturilor fermentate sau poate fi gatit in aburi, sub forma de fulgi, integral sau extract siropos.

Culoarea sorgului este una deschisa, textura una placuta, iar gustul similar celui al graului, pe care il poate substitui cu succes. Din punct de vedere nutritional, sorgul este bogat in fier, calciu, potasiu sau policosinol, un compus care poate reduce colesterolul si imbunatati sanatatea inimii.

Spre deosebire de parerile conform carora unele cereale duc la cresterea brusca a zaharului in sange, despre sorg s-a demonstrat ca ofera o digestie lenta si un indice glicemic scazut. Alimentele cu indice glicemic scazut ofera o mai buna senzatie de satietate, ceea ce ajuta la controlul greutatii prin reducerea cantitatii de mancare consumate la o masa.

Sorgul poate fi consumat integral, mai ales prin adaugarea in salate, sau macinat sub forma de faina, apoi folosit ca ingredient de baza la prepararea unor alimente extrem de populare cum ar fi prajiturile, painea, pastele, blatul de pizza, etc. Puteti savura astfel o multime de preparate delicioase, sanatoase, libere de gluten si pline de nutrienti, fara a renunta la stilul de viata traditional si mancarurile favorite.

Comments