Cel mai ravnit desert turcesc. Reteta de baclava. Un rasfat pentru papilele gustative

Cel mai ravnit desert turcesc. Reteta de baclava. Un rasfat pentru papilele gustative

Cel mai ravnit desert turcesc. Reteta de baclava. Un rasfat pentru papilele gustative

Baclava, un desert aparte

In tarile arabe, dar si in Turcia, este considerata prajitura nationala si este o delicatesa in aceste regiuni. Cu siguranta cei care ati vizitat aceste locuri si iubiti dulciurile, ati mancat cel putin o data baclava.

Baclavaua se face in aceste regiuni din cele mai vechi timpuri, fiind considerata de-a lungul istoriei si delicatesa sultanilor. Acum, o baclava de calitate poate fi gasita si la noi in unele cofetarii. Insa, de asemenea, poate fi preparata simplu si acasa si consumata proaspata.

Reteta de kataif, desertul oriental delicios de te lingi pe degete

Din fericire acest desert este foarte usor de preparat, mai ales ca acum in comert se gasesc gata facute foile de placinta, care in mod normal ar lua mai mult timp, daca ar fi necesar sa le pregatiti in casa.

Reteta de baclava

Va recomandam reteta clasica de baclava, gata intr-o ora.

Ingrediente:500 gr foi de placinta cumparate din comert;500 gr zahar;250 gr nuci;200 gr unt;1pachet zahar vanilat.Mod de preparare:

Se unge o tava cu unt si se asaza 3-4 foi stropite intre ele cu unt cald. Pe deasupra lor se presara un strat de nuci pisate, iar peste ele se pune din nou un strat de 3-4 foi unse intre ele cu unt cald si apoi iar se presara un strat de nuci pisate. Se fac astfel atatea straturi cat este inaltimea tavii sau atat cat doriti sa fie de groasa baclavaua.

Cand sunt gata aranjate toate straturile, se taie baclavaua in lung si in lat cu un cutit inmuiat in unt fierbinte, formand romburi sau dreptunghiuri cu laturile de 4-5 cm. Se stropesc pe deasupra cu restul de unt topit si se pun la cuptor la foc mic aproximativ 40-50 minute, pana cand vedeti ca sunt bine rumenite.

Desertul biblic miraculos. Contine doar ingrediente mentionate in Cartea Sfanta. Este o sursa excelenta de vitamine si sanatate

Se prepara un sirop din doua pahare de apa, in care ati pus zaharul si plicul de zahar vanilat. Se fierbe bine pana cand siropul capata o usoara consistenta, apoi cand baclavaua este rumenita, o parte din sirop se toarna in tava peste ea si se mai pune la cuptor cam 10-15 minute, pana cand siropul patrunde bine. Dupa ce este gata o lasati la racit si turnati restul de sirop ramas peste ea.

Comments