Cele mai bune chiftele de post. Reteta inspirata din retetele manastiresti traditionale

Cele mai bune chiftele de post. Reteta inspirata din retetele manastiresti traditionale

Cele mai bune chiftele de post. Reteta inspirata din retetele manastiresti traditionale

Ingrediente:

500g fasole boabe

2 cepe mari, taiate marunt

4 catei de usturoi, tocati fin

2 oua mari

1/2 cana pesmet sau faina

1/2 cana ierburi proaspete tocate (patrunjel, coriandru, busuioc)

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper negru macinat

ulei de masline pentru prajit

Mod de preparare:

Lasa fasolea la inmuiat in apa timp de cel putin 6 ore sau peste noapte.

Clateste fasolea si pune-o intr-o oala mare cu apa sarata. Fierbe timp de 1-2 ore sau pana cand fasolea devine moale.

Scurge apa si zdrobeste fasolea pana obtii o pasta fina.

Intr-o tigaie, caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin moi si aurii.

Adauga ceapa si usturoiul la fasolea zdrobita si amesteca bine.

Adauga pesmetul sau faina, ierburile proaspete, sare si piper si amesteca pana se omogenizeaza.

Lasa amestecul sa se odihneasca timp de 30 de minute pentru a se ingrosa.

Incinge o tigaie cu ulei de masline si formeaza chiftele rotunde din amestecul de fasole. Prajeste chiftelele in uleiul incins pana se rumenesc pe ambele parti.

Pofta buna!

Comments