Cele mai gustoase sarmalute de post cu orez si legume - Reteta traditionala

Cele mai gustoase sarmalute de post cu orez si legume - Reteta traditionala

Cele mai gustoase sarmalute de post cu orez si legume - Reteta traditionala

Sarmale de post, cu orez si legume - Ingrediente

300 g orez, 3 morcovi, 3-4 cepe, 1 telina mica, 1 radacina de patrunjel, 1 varza mare acra sau dulce, 1 cartof crud ras

4-5 linguri ulei

250 g suc de rosii

1 legatura patrunjel

1 lingura vegeta

1 lingura boia dulce

1 foaie de dafin

1 crenguta de cimbru

Sarmalele pot avea o multime de beneficii pentru sanatate - Putina lume stie aceste lucruri

Sarmale de post, cu orez si legume - Mod de preparare

Morcovul, telina, radacina de patrunjel se dau prin razatoarea mare. Ceapa se toaca marunt.

Toate cele patru legume se inabusa cu apa, ulei si vegeta.

Dupa ce s-au inabusit, punem orezul cu o cana de apa si amestecam ca sa nu se prinda de fundul vasului in care gatim.

Cand este gata, oprim focul si punem cartoful dat prin razatoarea mica, verdeata tocata fin si o lingura de boia dulce. Se amesteca si se impacheteaza apoi sarmalute potrivite cu compozitia de legume.

Sarmalutele pot fi facute cu foi de varza sau de vita.

Se vor aseza intr-o cratita cu grija in forma rotunda, in mai multe straturi, iar deasupra se pune sucul de rosii, se presara putina varza tocata marunt si se pune apa.

Se fierb pe flacara cateva clocote, iar dupa aceea se pun la cuptor si se mai fierb 30 de minute.

Dupa ce sunt gata, sarmalele se servesc cu mamaliguta.

Comments