Cele mai intelepe sfaturi, de la Carl Jung, parintele psihologiei analitice

Cele mai intelepe sfaturi, de la Carl Jung, parintele psihologiei analitice

Cele mai intelepe sfaturi, de la Carl Jung, parintele psihologiei analitice

Carl Jung, considerat parintele psihologiei analitice, este cunoscut ca unul dintre cei mai mari psihologi si psihiatri de pana acum. Iata care sunt sfaturile acestuia.

Cine a fost Carl Jung

A studiat medicina generala si a facut studii de psihiatrie la Bassel. A predat la Facultatea de Medicina din Zuerich, iar la clinica psihiatrica universitara Burgholzli a fost medic-sef. Fiind interesat atat de psihoterapia clinica, cat si de cercetarea experimentala si teoretica.

In urma colaborarii de cinci ani cu Freud, influentei marcante pe care acesta a avut-o asupra lui, dar mai ales rupturii de acesta, Jung creeaza propriul sistem de interpretare psihanalitica. Acest sistem se baza pe concepte noi extrase din experienta clinica pe care o avea si pe reintroducerea culturii ca dimensiune fundamentala a omului.

Ce tip de personalitate ai, in functie de pozitia picioarelor

Astfel, parintele psihologiei analitice a identificat doua tendinte, introversiunea si extroversiunea. De asemenea si patru functii psihologice, senzatia, gandirea, sentimentele si intuitia, pe care le-a dezvoltat in studiile lui. El a aratat ca acestea stau la baza diferitelor tipologii umane.

Iata 10 sfaturi pe care ni le da parintele psihologiei analitice, care ne pot face viata mai frumoasa si mai buna, daca vom tine cont de ele.

Sfaturi de la parintele psihologiei analiticeNu retine oamenii care vor sa se indeparteze de tine, pentru ca asa nu vor avea loc sa se apropie cei care vor sa te cunoasca.Singuratatea nu inseamna a nu avea oameni langa tine, ci a nu le putea comunica lucruri care sunt importante pentru tine sau a simti limitele care pentru ei nu pot fi trecute.Oamenii fac absolut orice, pana si cel mai absurd lucru, numai sa evite sa se confrunte cu propriul suflet.Tot ce ne irita la ceilalti ne invata sa ne intelegem pe noi insine.Eu nu sunt ceea ce mi s-a intamplat, eu aleg sa fiu cine vreau.Lucrurile la care opui rezistenta vor persista.Putem crede ca ne putem controla complet, in schimb, un prieten ne poate povesti cu lejeritate ceva despre noi, la care nici nu ne-am gandit.Intalnirea dintre doua persoane e ca si contactul dintre doua substante chimice, daca exista o reactie, ambele se transforma.Depresia este ca o doamna imbracata in negru, daca vine, nu o da afara, mai bine invit-o la masa ca sa asculti ce vrea sa iti spuna.Nimic nu poate influenta mai puternic o persoana decat viata netraita a parintelui. Viata netraita e o boala serioasa de la care se poate muri.Legatura nebanuita dintre religie si stiinta. Ce se intampla, de fapt, in organism cand radem, plangem sau ii iertam pe cei care ne-au gresit

sursa: Almanah Online

Comments