Cea mai simpla reteta de gogonele murate: trucul care le pastreaza crocante

Cea mai simpla reteta de gogonele murate: trucul care le pastreaza crocante

Cea mai simpla reteta de gogonele murate: trucul care le pastreaza crocante

Pentru a pregati gogonelele murate dupa reteta traditionala, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

gogonele verzi - 2 kgmorcovi - 2-3 bucatiardei iute - 2-3 bucati (optional, pentru un gust mai picant)hrean - 1 radacinacapatani de usturoi - 1-2 bucatifrunze de telina - catevaboabe de piper - 1 linguraboabe de mustar - 1 lingurafrunze de visin - catevamarar uscat - 1 legaturasare grunjoasa - 2 linguri la fiecare litru de apaapa - 2 litri (aproximativ)

Mod de preparare:

Spala bine gogonelele sub jet de apa rece pentru a indeparta orice murdarie sau impuritati. Curata morcovii si taie-i rondele, curata hreanul si taie-l in fasii subtiri. La final, curata usturoiul si lasa cateii intregi.

Ardei copti la borcan pentru iarna. Reteta extraordinar de simpla, ca la mama acasa

Pune ingredientele in borcan. Incepe prin a aseza frunzele de telina, visin si mararul uscat pe fundul borcanului. Adauga un strat de gogonele. Intercaleaza cu rondele de morcovi, ardei iute si fasii de hrean. Adauga cativa cateii de usturoi intregi.

Acum prepara saramura. Fierbe apa si dizolva sarea grunjoasa in ea. Lasa saramura sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Toarna saramura peste legumele din borcan, asigurandu-te ca toate legumele sunt acoperite complet. Adauga boabele de piper si de mustar in borcan.

Pentru un gust deosebit, trebuie sa stii ca frunzele de visin si telina adauga un plus de aroma si ajuta la mentinerea texturii crocante a gogonelelor. Asta in timp ce hreanul nu doar ca adauga un gust picant subtil, dar ajuta si la conservarea legumelor.

In final, acopera borcanul cu un capac etans sau cu o farfurioara si lasa-l la temperatura camerei pentru 2-3 zile. Dupa acest timp, pune borcanul in frigider sau intr-un loc racoros pentru continuarea procesului de murare.

Comments