Cele mai murdare locuri din avion. Aceste zone sunt igienizate foarte rar de personalul de la curatenie

Cele mai murdare locuri din avion. Aceste zone sunt igienizate foarte rar de personalul de la curatenie

Cele mai murdare locuri din avion. Aceste zone sunt igienizate foarte rar de personalul de la curate...

Calatoria cu avionul se numara printre cele mai sigure si rapide modalitati de transport din lume. Avioanele sunt apreciate ca fiind cele mai eficiente mijloace de transport in comun, oferind un nivel de confort si curatenie... cel putin la prima vedere. De fiecare data cand zburam, prima impresie pe care o avem este de ordine si igiena, comparativ cu trenurile si autobuzele.

Avioanele beneficiaza de o curatare si igienizare mult mai frecventa decat alte moduri de transport. Totusi, exista anumite obiecte sau zone din avion care nu primesc atentia necesara in ceea ce priveste igiena.

Daca te gandesti la cele mai murdare locuri din avion, automat iti vin in minte toaletele, supuse unui flux constant de utilizatori. Cu toate acestea, surprinzator, ele nu ocupa primul loc in topul celor mai insalubre zone ale aeronavei, deoarece personalul de curatenie le igienizeaza periodic, asigurandu-se ca standardele de igiena sunt respectate. In schimb, locurile care intr-adevar se afla in fruntea acestui clasament sunt suprafetele cu care pasagerii au cel mai mult contact.

Pliantele si brosurile

Majoritatea avioanelor sunt dotate cu pliante, brosuri si reviste aflate in buzunarul din fata scaunului tau. Pe aceste brosuri pun mana sute de oameni in fiecare saptamana si nimeni nu le igienizeaza. Daca te uiti cu atentie pe ele vei observa chiar pete de mancare. Gandeste-te cati microbi si bacterii transporta pe maini miile de pasageri care le citesc dupa ce mananca, dupa ce au fost la toaleta, dupa ce au pus mana pe bagaje care au stat pe jos prin aeroport.

Cu siguranta si tu esti tentata sa te uiti pe aceste pliante, chiar daca par uzate si murdare. Dar, in timp ce le rasfoiesti, ai grija sa nu duci mana la gura sau la nas. La final, este bine sa te igienizezi bine pe maini cu o solutie dezifectanta.

Buzunarul din fata scaunuluiLa fel de murdar precum pliantele din interior este si buzunarul scaunului din fata. Cu siguranta, nimeni nu sta sa curete si sa igienizeze scaunele zi de zi sau dupa fiecare cursa, cu atat mai putin buzunarele in care se afla pliantele. Chiar daca ele nu par murdare, ar fi bine sa te igienizezi pe maini dupa ce le folosesti, mai ales daca urmeaza sa iei masa in avion. Manerele scaunelor din avion Un alt loc in care se aduna diversi microbi de la sute de calatori il constituie manerele scaunelor. Toata lumea le foloseste, unii mai murdari, altii mai putin murdari pe maini... cert este ca aici se dezvolta milioane de microbi, iar aceste locuri sa nu iti imaginezi ca sunt curatate si igienizate dupa fiecare zbor! Animalul rar care si-a facut aparitia in Romania. Specia este inclusa pe lista rosie a Uniunii Internationale pentru Conservarea NaturiiManerele scaunelorManerele scaunelor din avion reprezinta un alt punct de adunare pentru diverse microorganisme provenite de la numerosi calatori. Fiecare pasager le foloseste, iar nivelul igienei mainilor variaza semnificativ... Cert este ca, in aceste zone, se dezvolta milioane de microbi, si nu trebuie sa te astepti ca acestea sa fie curatate si dezinfectate dupa fiecare zbor! Daca ai la tine servetele antibacteriene, ar fi bine sa cureti manerele scaunelor si centura de siguranta. Tine cont de faptul ca scaunele de langa culoarul de trecere sunt cele mai solicitate, multa lume pune mana pe tetiere si pe manere in trecere spre sau dinspre toaleta.Oblonul de la geamMicul oblon de la geam este unul dintre cele mai murdare locuri din avion. La fel ca pe manerele scaunelor, pe obloane pune toata lumea mana. Cu siguranta sunt igienizate, dar numai din cand in cand si mult mai rar decat ne imaginam noi. Dupa ce atingi cele mai murdare locuri din avion, mai ales astfel de obiecte care sunt foarte rar igienizate, trebuie sa ai grija sa nu duci mana la fata, la ochi sau la gura, ne sfatuieste Unica. Si este important sa te cureti pe maini cu un servetel antibacterian.Masuta din fata scaunului

Pe aceasta masuta cei mai multi pasageri mananca si pun diverse lucruri personale. Este firesc sa se adune diverse bacterii si microbi. Inainte sa folosesti masuta, incearca sa o igienizezi rapid cu un servetel antibacterian. Este unul dintre cele mai murdare locuri, pentru ca de multe ori, cand avionul este igienizat, masutele raman stranse pe spatarul scaunului.

De ce nu vom scapa de cartelul care creste pretul la raft si scade gramajul. Legea a fost facuta degeaba, spun specialistiiCentura de siguranta

Folosita si ea de mii de pasageri intr-o singura luna, de milioane de pasageri pe an, centura de siguranta este unul dintre cele mai murdare locuri din avion. Nu este nevoie sa mai adaugam ca este bine sa te igienizezi pe maini dupa ce o folosesti! Nu o poti evita pentru ca este indispensabila pentru siguranta ta in timpul zborului.

Orificiile de ventilatie

Aproape fiecare pasager care se instaleaza pe un scaun in avion pune mana pe orificiile de ventilatie de deasupra lui sa verifice curentul de aer conditionat, sa le deschida sau sa le inchida. Desi exista protocoale clare de igienizare a aparatelor de zbor, de multe ori nu se face o curatenie riguroasa dupa fiecare cursa. Astfel ca orificiile si butoanele de lumina din plafon raman incarcate de microbi de la pasagerii din dinaintea ta.

Un studiu realizat in anul 2015 si publicat de site-ul Travelmath.com scoate in evidenta locuri deosebit de murdare. Acest studiu a fost realizat pe 5 aeroporturi si s-au prelevat probe din cate 4 avioane de la fiecare aerport. Iata ce au demonstrat testele realizate de microbiologi. Cele mai murdare locuri din avion:

Locul 1. Masuta rabatabila: 2.155 densitate microbi pe 0,5 cm2

Locul 2. Orificiile de ventilatie: 285 densitate microbi pe 0,5 cm2

Locul 3. Butonul de tras apa: 265 densitate microbi pe 0,5 cm2

Locul 4. Centura de siguranta: 230 densitate microbi pe 0,5 cm2

Reteta prajiturii cu malai a la chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care o transforma in delicatesa

Comments