Chipsurile din sfecla rosie, gustarea delicioasa si sanatoasa, numai bune de rontait

Chipsurile din sfecla rosie, gustarea delicioasa si sanatoasa, numai bune de rontait

Chipsurile din sfecla rosie, gustarea delicioasa si sanatoasa, numai bune de rontait

Chipsurile din sfecla rosie reprezinta o alegere alimentara la moda, deoarece sunt o sursa naturala de vitamine si minerale. Prin urmare, sunt o optiune buna pentru cei care cauta gustari bogate in substante nutritive si care vor sa evite alimentele procesate si bogate in calorii.

Cum se prepara

Pentru a incepe procesul de preparare, trebuie sa cumperi patru sfecle rosii proaspete si sa le cureti bine.

Indeparteaza cu atentie toate murdariile de pe suprafata sfeclii si taie fiecare sfecla in felii subtiri, asemanatoare cu chipsurile obisnuite din cartofi.

Asigura-te ca toate chipsurile sunt taiate intr-un mod egal, astfel incat sa se poata coace uniform.

Motivul pentru care supermarketurile pun guma de mestecat si baterii la casele de marcat. Siretlicurile de marketing, dezvaluite

Pentru a putea coace chipsurile, incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Asaza chipsurile pe o tava de copt cu hartie de copt si pudreaza sarea si piperul peste ele.

Daca doresti sa experimentezi cu aromele, poti adauga si alte condimente, precum chimen sau turmeric, pentru a obtine un gust mai interesant.

Dupa ce ai pudrat sarea si piperul pe chipsurile de sfecla rosie, introdu tava in cuptor si las-o sa se coaca timp de 45 de minute - 1 ora.

In timpul acestui proces, este important sa le intorci pe partea cealalta la jumatatea timpului de coacere pentru a se putea coace uniform.

Cand chipsurile sunt gata, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca pentru cateva minute. In acest fel, acestea vor deveni si mai crocante.

Exista multe moduri prin care poti sa integrezi aceste chipsuri sanatoase si delicioase in alimentatia zilnica. Acestea sunt un inlocuitor excelent pentru chipsurile clasice din cartofi, iar textura si gustul lor unic se potrivesc perfect cu gustarile cu hummus sau guacamole. Poti sa le folosesti chiar si in locul painii pentru a obtine o gustare bogata in nutrienti.

Usturoiul negru - cel mai puternic antibiotic natural. Ce aduce in plus fata de ,,fratele" sau, usturoiul alb

Comments