Cimbrisorul, planta care combate toxiinfectiile si calmeaza tusea. Ia-l cu tine in concedii si vei s...

Infuzia de cimbrisor

Folosit ca infuzie, cimbrisorul actioneaza eficient asupra cailor respiratorii, calmand tusea si usurand expectoratia, precizeaza in studiile sale fitoterapeutul Eugen Giurgiu.

Infuzia de cimbrisor este recomandata si in caz de toxiinfectii alimentare cauzate de preparatele de cofetarie, inclusiv de salmonella.

Planta care ajuta memoria. Este considerata planta mintilor lucide. O folosesti si tu in bucatarie, dar sigur nu stiai cate beneficii are pentru sanatate

Infuzia de cimbrisor se prepara din doua linguri de planta si 300 ml de apa clocotita. Toata cantitatea se bea pe parcursul unei zile. Zilnic, Tratamentul trebuie urmat 14 zile.

Uleiul de cimbrisor

De asemenea, cimbrisorul combate dependenta de alcool si ajuta si la eliminarea viermilor intestinali.In aceste scopuri, mai eficient este uleiul de cimbrisor (zilnic, se consuma cate cinci picaturi diluate in 100 ml de apa, timp de 6 luni).

Tinctura de cimbrisor

Pentru reactivarea circulatiei periferice deficitare este indicata tinctura de cimbrisor procurata de la Plafar.

Cum sa ai trandafiri infloriti toata vara. Secretele unei gradini de visSiropul de cimbrisor

Intr-un borcan se pun 10 linguri de flori de cimbrisor, peste care se toarna un kilogram de zahar, doi litri de apa si se lasa la macerat intr-un loc insorit. Dupa 21 de zile, siropul se filtreaza, se fierbe vreme de 5 minute si se pastreaza in sticle bine sigilate.

Cura cu sirop se foloseste pentru tratarea raguselii si a bronsitei (cate doua lingurite dupa fiecare masa).

Sursa text: Click.ro

Comments