Ciolacu despre cazul Chereches: ,,Costurile de a-l prinde au fost majore. Trebuie sa luam bratari"

Ciolacu despre cazul Chereches: ,,Costurile de a-l prinde au fost majore. Trebuie sa luam bratari"

Ciolacu despre cazul Chereches: ,,Costurile de a-l prinde au fost majore. Trebuie sa luam bratari"

,,Am avut alaltaieri o interventie in timpul sedintei de Guvern si am cerut atat vicepremierului, ministrului de Interne, cat si doamnei ministru al Justitiie sa ia legatura cu alte state, cu Italia, cu alte state europene, sa cumparam o data acele bratari. Cand esti in control judiciar, cand stai si astepti o decizie a instantei, sa se impuna aceste bratari. Nu numai pentru fapte de coruptie, ci si pentru alte fapte. E un insstrument folosit si de SUA si de intreaga Europa. In loc sa stam si sa dam explicatii cum a reusit cineva sa fuga, e atat de simplu. Le-am spus vedeti care sunt procedurile, cele mai scumpe, cumparati ca nu trebuie sa cumparati un milion ca si cu vaccinurile. Cred ca trebuie sa iei cateva sute", a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la un post TV.

,,Haideti sa si prevenim pentru ca costurile de a-l prinde pe Chereches au fost unele majore. Mai mult, ai pus un angrenaj intreg european, mai mult, ai solicitat partenerilor tai sa te ajute ca nu il prinzi intamplator. Intelegem ce s-a intamplat acolo. Dar nu pot sa uit ca a putut sa treaca cu un buletin al altcuiva cu 10 ani mai tanar si dom-le eram obosit, a fost o neglijenta. Am o experienta de viata si eu. Mi-e greu sa cred. Am inteles ca sunt intamplari si cioncidente. Nimic nu e intamplator", a declarat Marcel Ciolacu.

,,Trebuie sa invatam din ceea ce se intampla si trebuie sa avem o reactie rapida. Va spun ce am facut eu, era normal sa nu intervin in momentul in care s-a intamplat, dar am comunicat cu domnul ministru de Interne, tot weekendul a fost la serviciu, intervenise si situatia cu vremea, cu comandamentele de iarna. In toata aceasta perioada am vorbit de foarte multe ori la telefon sa ne coordonam pentru toata actiunea de prindere. Trebuie sa prevenim, de ce sa nu cumparam pentru astfel de situatii. Am cerut memorandum in guvern in maximum doua saptamani", a spus Ciolacu.

Comments