Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, interviu la Realitatea PLUS - Ce face intr-o zi obisnuita pentru...

Medicul a povestit la Realitatea PLUS ce face intr-o zi obisnuita pentru a-si mentine mintea si trupul sanatoase. ,,E foarte simplu. Trezitul trebuie sa fie cat mai de dimineata, odata cu cantatul cocosului, trag de mine, am pus tv sa cante, am deschis geamul, am facut o rugaciune. Am meditat! Meditezi cu tine, gandesti pozitiv, o usoara inviorare ... beau doua pahare la temperatura camerei, apa alcalina, mi-am ales toaleta, am coborat la mic dejun pe care mi l-am ales si am stat si am mincat fara sa ma grabesc. Si am mancat usor, am baut cafea mai slaba, cappucino, nu pe fuga, am realizat geanta si mi-am repetat, scris, ce am de facut cu voce tare ca sa se imprime in memorie. Si asa mai departe", a spus doctorul.

Referitor la faptul modul in care ne ajuta gandirea pozitiva, legea atractiei, acesta a spus: ,,intreg creierul se motiveaza, se stie ca trebuie sa intre in aceasta arena, in care trebuie sa performeze. Toate capacitatile intra in functiune, esti obligat sa fii hotarat. Prezentarea la un examen... sa nu fii obosit, sa fii stapan pe cunostintele tale. Trebuie sa ne pregatim, te uiti la profesor aratand hotarare, decizie, aratand ca stii chiar daca nu stii, daca ai putina hipnoza poti induce intrebarile care iti convin tie sa il convingi sa spuna ceea ce vrei tu. In nciciun caz nu trebuie sa tremuri, trebuie sa fii foarte sigur pe tine si sa fii convins ca ceea ce spui este perfect. Nu exista un advar absolut, ca si vremea, asa e si in medicina. Tu cand te prezinti trebuie sa fie totul clar, definit si spus cu acuratete. chirurgie sovietica".

Intrebat daca exista depresie sau e moft al lumii moderne, medicul Vlad Ciurea a declarat: ,,bunicii nu aveau depresie. Credeti ca cei care merg in Venetia sau Dubai ei au depresie? Sunt relaxati. Depresia vine cand ai foarte multe lucruri de dus, MINORE, care se exagereaza. Advarul e la mijloc. Important e sa ne facem partea de activitate fara sa interferezi cu celalalt. De ce sa ne claxonam? De ce trebuie pe fuga, fortam creierul sa faca mai multe decat poate, exact cum storci o lamaie, hai sa stoarcem creierul, nu se poate daca ii dai 10 comenzi".

Interviul integral

Comments