COD ROSU DE INTERVENTIE – Zece victime dupa ce doua microbuze au intrat in coliziune la Sintereag

COD ROSU DE INTERVENTIE – Zece victime dupa ce doua microbuze au intrat in coliziune la Sintereag

În urmă cu puțin timp a avut loc un grav accident de circulație în localitatea Șintereag. Două microbuze, unul de persoane și altul de marfă s-au ciocnit. Din primele informații reiese că sunt 10 victime.

Accidentul s-a petrecut pe DN17, în localitatea Șintereag. Se pare că au fost implicate două microbuze, unul de persoane, iar altul de marfă. Din primele informații reiese că numărul victimelor ajunge la 10. ISU Bistrița a declarat cod roșu de intervenție.

Accidentul s-a petrecut la ieșire din localitatea Șintereag, într-o curbă. În urma impactului, microbuzele au fost aruncate la zeci de metri unul de celălalt. Se pare că microbuzul de persoane venea din Moldova și se îndrepta spre Franța.

„ISU Bistrița a instituit cod roșu de intervenție. Salvatorii au găsit 10 victime, dintre care două încarcerate, conducătorii auto din cele două microbuze. Aceștia din urmă au fost extrași din microbuze de către pompierii militari în aproximativ 25 de minute. Erau conștienți și cooperanți. Au fost predați echipajelor medicale pentru evaluare. Toate cele 10 victime au fost evaluate din punct de vedere medical, 3 au ajuns la spital, două la Bistrița și una la Beclean, iar restul de 7, după ce au fost evaluate, au refuzat transportul la spital”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Se pare că una dintre cele patru persoane care au ajuns la spital se află în stare mai gravă. La accident au intervenit două echipaje de descarcerare, patru echipaje SMURD, unul de terapie intensivă mobilă și trei echipaje de prim ajutor și două ambulanțe din cadrul SAJ.

Unul dintre microbuze venea din Republica Moldova, zona Chișinăului și se îndrepta spre Paris. Pasagerii spun că dormeau în momentul producerii accidentului și nu știu cum a reușit șoferul să piardă controlul volanului și să intre în microbuzul de marfă.

„A intrat efectiv în mine”, a fost mărturia șoferului bistrițean, care venea de la Florești și se îndrepta spre Bistrița. Acesta transporta legume, cu care trebuia să ajungă în piață.

După ce traficul a fost blocat mai bine de o oră, acesta s-a reluat cu dificultate, pe una dintre benzi. Vizibilitatea în zonă este redusă, din cauza ceții.

Deși a fost constituit cod roșu de intervenție, la fața locului nu a fost prezent niciun ofițer de poliție, doar agenți.

La spital a ajuns șoferul autoutilitarei care transporta fructe, precum și doi pasageri din microbuzul de persoane. 5 pasageri din microbuzul care venea din Republica Moldova și-au continuat drumul cu un autocar. Aceștia susțin că merg în vacanță la Paris și că au pornit din Chișinău ieri la ora 16:00. Deși a rămas încarcerat între fiarele contorsionate ale microbuzului pe care-l conducea, șoferul din Republica Moldova a scăpat fără răni și a refuzat transportul la spital. (bistriteanul.ro)

Comments