Compania care detine apartamentul din Onesti unde au fost ucisi muncitorii: ,,Imobilul a intrat in posesia Chimcomplex vandalizat”

Compania care detine apartamentul din Onesti

Compania care detine apartamentul din Onesti unde au fost ucisi muncitorii: ,,Imobilul a intrat in p...


Reprezentantii companiei Chimcomplex SA au precizat, pentru Libertatea, ca au intrat in posesia apartamentului din Onesti in care a fost comisa luni dubla crima in cursul anului 2009. Anterior, apartamentul fusese proprietatea personala a familiei Morosan.


Libertatea a solicitat companiei Chimcomplex SA mai multe lamuriri in legatura cu situatia juridica a apartamentului in care au fost ucisi luni, 1 martie, cei doi electricieni, dupa ce au fost sechestrati de fostul proprietar, Gheorghe Morosan.


Intr-o inregistrare video, distribuita pe Facebook in 2018, acesta afirma ca familia sa a fost evacuata din apartament, fara a i se prezenta vreun document oficial si fara a i se permite sa ridice bunurile proprietate personala.


Morosan sustinea ca, in momentul respectiv, se afla in Italia si a revenit in tara, prezentandu-se la Politie pentru a recupera bunurile din apartament.& Nu i s-a permis acest lucru, dupa ce politistii si executorul care l-au insotit i-au comunicat ca sigiliul de la usa apartamentului nu este intact, potrivit acestuia.


Gheorghe Morosan mai sustine ca a inaintat parchetelor din judet, precum si parchetelor militare din Bacau si Iasi, ,,nenumarate plangeri penale".


Gheorghe Morosan: ,,Unde este hotararea definitiva?"


,,Eu am intrebat doar atat: unde este hotararea definitiva si irevocabila investita cu formula executorie, care le-a dat dreptul sa intre in apartament si sa fiu executat silit? Din care motiv nu am fost audiat la nicio cercetare penala, din care motiv nu mi s-a permis mie si familiei mele sa participe la inventarierea bunurilor din apartament? Mai mult de atat, bunurile mi-au disparut complet, in prezent apartamentul este gol. Au scos inclusiv geamurile termopan", afirma Gheorghe Morosan, in inregistrarea distribuita pe Facebook in 2018.


Chimcomplex a tinut apartamentul in conservare din 2009


Reprezentantii companiei Chimcomplex Borzesti au comunicat ca apartamentul in cauza a devenit proprietatea companiei in urma cu 12 ani, in 2009, ,,ca urmare a unei sentinte judecatoresti", anterior avand statut de ,,locuinta personala".


Gheorghe Morosan nu a fost angajat la Chimcomplex, precizeaza reprezentantii companiei.


Sotia acestuia, Aurelia Morosan, a fost angajata Chimcomplex pana in anul 2003.


,,Era gestionar in cadrul companiei. Din pacate, in anul 2003, din bunurile companiei gestionate de doamna Morosan au disparut peste 7 tone de materiale (tevi, inox si altele). In urma expertizei, ea a fost gasita responsabila. A existat un proces, conform legislatiei romanesti, si s-a pus sechestru pe acest imobil, care ne-a fost dat ca sa acopere prejudiciul facut companiei", a declarat, pentru Libertatea, Georgiana Stavarache, directorul de comunicare al Chimcomplex.


Potrivit oficialilor companiei, din 2009 si pana in prezent, apartamentul s-a aflat in conservare si urma sa fie renovat.


,,Imobilul a intrat in posesia Chimcomplex vandalizat, fara ferestre, usi interioare sau exterioare ori alte bunuri. Victimele au fost angajatii companiei, erau electricieni care verificau instalatia electrica din apartament in vederea renovarii acestuia", a precizat Georgiana Stavarache.


Avand in vedere afirmatiile autorului dublei crime de la Onesti, in legatura cu plangerile penale inaintate de-a lungul anilor, in care sesiza presupuse fapte de abuz, Libertatea a solicitat Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti, Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, respectiv cel de pe langa Curtea de Apel Bacau, precum si Inspectoratului de Politie Bacau o reactie oficiala in legatura cu existenta acestor plangeri penale si modul in care acestea au fost solutionate. Pana in prezent, niciuna dintre institutii nu a dat curs demersului.


Gheorghe Morosan, barbatul care i-a sechestrat pe cei doi muncitori si, ulterior, i-a injunghiat mortal, se afla internat la spitalul din Onesti, iar starea sa este stabila, potrivit oficialilor unitatii medicale.


Procurorii care coordoneaza ancheta au anuntat ca audierea acestuia va avea loc de indata ce starea de sanatate o va permite.


Antecedente penale


Politia a anuntat ca Gheorghe Morosan are mai multe antecedente penale:


in 1989 a fost condamnat la trei ani si sase luni inchisoare pentru furt calificat;in 1991, a primit o noua condamnare pentru fapte similare;in 2003 a fost condamnat la sase luni inchisoare pentru vatamare corporala grava;in 2010 a fost condamnat de autoritatile italiene pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice;

Comments