CONDUCERE NOUA - Primarul si alesii locali au depus juramantul, constituindu-se Consiliul Municipal...

În sala de ședințe a primăriei s-a desfășurat sâmbătă  ședința de constituire a Consiliului Local Sighetu Marmației. Cei 19 consilieri locali aleşi în urma scrutinului din 5 iunie 2016 au fost validați în unanimitate și au depus jurământul. Ceremonia s-a desfășurat în prezența prefectului Sebastian Mihai Lupuț, a președintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, precum  și a altor invitați.

Eugenia Godja, fost primar al municipiului, a fost aleasă președinte de ședință pentru următoarele trei luni. A urmat procedura de investire a noului primar, social-democratul Horia Scubli, depunerea jurământului și alegerea viceprimarului. Procedura a fost simplă, respectându-se protocolul de colaborare la nivelul județului semnat de PSD și UDMR.

Conform acestuia, pentru susținerea PSD în Consiliul Județean, UDMR primește postul de viceprimar al municipiului. Înțelegere a fost respectată, astfel că singura propunere pentru această funcție a venit din partea PSD, Ildiko Beres fiind cea nominalizată și votată de 11 consilieri locali. Liberalii s-au abținut, iar un vot a fost împotrivă.

Raportul dintre cele două tabere adverse, PSD-UDMR și PNL este de 11-7 în favoarea social-democraților, în această situație consilierul independent nu poate influența decisiv hotărârile noului for legislativ local.

Componența Consiliu Local Sighet:

PSD-UNPR: Ghenț Traian Dacian, Godja Eugenia, Iosif Beniamin Stelian, Iuga Nicolae, Mihali Găvrilă, Moldovan Vasile, Negrea Gabriel Vasile, Pontoș Șerban Alin, Rednic Petru.

PNL: Mih Vasile, Mihalca Ioan Grigore, Onița Ivașcu Maria Daniela, Oros George Alexandru, Petrovay Dănuț, Tomșa Petru, Vîrsta Liliana Maria.

UDMR: Kerekeș Andrea.

INDEPENDENT: Vlad Tudor Iulian.

Grigore Ciascai

foto facebook

Comments