Controale ANPC pe litoral. Lista hotelurilor, cluburilor si restaurantelor cu probleme

Controale ANPC pe litoral. Lista hotelurilor, cluburilor si restaurantelor cu probleme

Controale ANPC pe litoral. Lista hotelurilor, cluburilor si restaurantelor cu probleme

Comisarii ANPC au verificat hotelurile din statiunile Neptun si Olimp, precum si cluburi, terase si restaurante din stațiunea Mamaia, în vederea respectarii prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor, în perioada 12-13 august 2016, și au publicat o listă cu unitățile cu probleme de pe litoralul românesc.

”Au fost aplicate sanctiuni contraventionale in cuantum de 102.500 lei si au fost dispuse o serie de masuri de retragere de la comercializare a unor produse alimentare cu potential de pericol pentru consumul uman. De asemenea, a fost dispusa masura opririi prestarii unor servicii pana la remedierea acestora”, se arătă într-un material publicat de radioconstanta.ro.

Lista hotelurilor, cluburilor și restaurantelor de care să vă feriți

1. Hotel Slatina si Restaurant Craiova- Statiunea Neptun
Abateri constatate:
– in spatiul destinat baii, respectiv dusul exista gresie sparta, desprinsa si cu bucati lipsa, care putea duce la accidentarea consumatorilor.
– pernele din dotarea hotelului erau patate si neigienizate, geamul exterior al casei scarii intre nivelurile 1 si 2 era crapat pe o suprafata mare, punand in pericol siguranta si sanatatea consumatorilor.
– in blocul alimentar al Restaurantului Craiova au fost gasite produse din porc congelate fara a avea elementele de identificare si caracterizare, fara a se putea identifica data durabilitatii minimale, conditiile de depozitare, precum si coordonatele producatorului.
A fost aplicata o amenda de 15.000 lei, iar pentru camerele care prezentau deficiente a fost dispusa oprirea temporara a prestarii serviciilor de cazare pana la remedierea acestora.

2. Hotel Callatis- Statiunea NEPTUN
Abateri constatate:
– Lipsa informarii consumatorilor cu privire la serviciile cu plata si fara plata, informatii privind programele TV din camere.
A fost aplicata o amenda de 2.000 lei si a fost dispusa masura remedierii deficientelor constate.

3. Hotel Istria- Statiunea Neptun
Abateri constatate:
– Nerespectarea conditiilor de igiena sau lipsa unor accesorii din camera (perne patate, lipsa veioze, covoare)
– Lipsa informarii consumatorilor cu privire la serviciile cu si fara plata a programelor TV din camera
A fost aplicata o amenda de 5.000 lei si s-a dispus masura remedierii deficientelor constatate.

4.Hotel Belvedere- Statiunea Olimp
Abateri constatate:
– Unele balcoane aveau fatadele deteriorate, existand riscul accidentarii consumatorilor
– Lipsa respectarii igienei din camera (saltele si perne patate, tapiterii rupte, lipsa barelor de protectie la iesirea din cada)
– Nerespectarea conditiilor de depozitare pentru prajituri
– Lipsa indicarii ingredientelor alergene din lista meniu
A fost aplicata o sanctiune de 10.000 lei. S-a dispus masura remedierii deficientelor constatate, precum si retragerea din circuitul consumului uman a produselor de cofetarie.

Continuarea pe radioconstanta.ro.

Comments