CONTROALE – Sucurile naturale si bauturile racoritoare, verificate

CONTROALE – Sucurile naturale si bauturile racoritoare, verificate

credit foto: www.botosaniexpress.ro

CONTROALE  Băuturi răcoritoare expirate, fără preţ la vedere sau cu etichete care nu conţin toate informaţiile necesare – asta au găsit în ultimele controale comisarii de la Protecţia Consumatorilor Maramureş. Aceştia au verificat în amănunt modul în care se comercializează sucurile naturale, nectarurile şi băuturile răcoritoare. Cu această ocazie au fost controlaţi 20 de operatori economici, iar abaterile nu sau lăsat mult aşteptate.

„Pe parcursul verificărilor, comisarii au controlat o cantitate totală de 5.538 de litri de băuturi răcoritoare. S-au găsit la comercializare 3 litri de băutură răcoritoare expirată, care a fost retrasă definitiv de la comercializare, iar din cauză că nu aveau trecut pe etichetă toate informaţiile referitoare la conţinut au fost oprite temporar de la vânzare alţi peste 700 litri de astfel de băuturi”, a declarat comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş, Olivia Ardelean.

Comisarii atrag atenţia cumpărătorilor să fie atenţi de unde achiziţionează băuturile răcoritoare şi să studieze eticheta, înainte de a da banii pentru produsul respectiv.

„În primul rând, să fie atenţi să cumpere din locuri autorizate și să fie atenţi la termenul de valabilitate. Chiar dacă sucul în cauză este în termenul de valabilitate, să vadă dacă nu are depuneri, sau dacă nu este tulbure, condiţii în care ar fi de dorit să refuze consumul acestor băuturi”, a mai precizat Olivia Ardelean.

Verificările s-au lăsat şi cu amenzi pentru abaterile constatate. Nu mai puţin de 11 astfel de sancţiuni au fost aplicate, cuantumul lor fiind de 14 mii de lei.

ActualMM

Comments