Cozmin Gusa: Omul negru al zilei, Catalin Tolontan. Agentul Statului Paralel, mascat in deontolog a...

"In 2009, prieteni goldisti, cand eu eram seful campaniei lui Mircea Geoana, acesta a pierdut si din cauza indirecta ca s-a contrazis legat de Sorin Ovidiu Vantu si relatia lui cu acesta, ba chiar a fost si in vizita la Vantu, dar cum a fost pregatita aceasta gafa a unui Geoana care s-a predat Statului Paralel, si o sa vorbesc la un moment dat despre asta, a fost pregatita printr-un interviu cu Tolontan de la GSP, care s-a milogit vreo saptamana de mine sa-l las sa-i ia un interviu lui Geoana. Geoana acolo a rostit ,,SOV, nu vreau sa am de a face cu el, e o persoana malefica" si chiar a fost. Malefic este, insa, si acest Tolontan, apropo de seria de sinucideri din jurul lui, serie subliniata si descrisa azi de catre Bogdan Comaroni intr-un editorial nimerit si dur. De altfel, daca observati poza asociata acestui ,,Om Negru al Zilei", o sa vedeti un Tolontan despre care un artist plastic imi spunea ca are asa, ceva de tip demonic in privire, satanic, ca sa nu ma duc mai departe, dar si mie imi sugereaza poza asta ceva de acest gen", a spus Gusa, potrivit Solid News.

"Dar cine este Tolontan? Recapitulam. Tolontan a jucat in presa romaneasca in toate rolurile posibile dupa 1989. Recomandat de originea sa familiala, fiind fiul unui fost colonel ce avea legaturi directe cu Securitatea comunista, Tolontan a devenit redactor-sef al revistei ultra-nationaliste Romanul, fondata de catre fosti securisti, in frunte cu Fruntelata, ca sa fac un joc de cuvinte. Tolontan a fost preluat apoi in presa sportiva, unde a condus publicatii in trusturile lui Adrian Sarbu si Dan Voiculescu, dovediti si ei tot cu legaturi profunde cu fosta Securitate. A inceput sa abordeze in paralel si activitatea de investigatii, remarcandu-se mai ales prin anchete servite de catre noile servicii secrete, lucrand, practic, in permanenta in solda unora de tip Florian Coldea si fiind activat mereu in campaniile electorale, unde Tolo a deservit cauzele candidatilor protejati de catre sistem, asa cum au fost Basescu si Iohannis. Mimand foarte bine deontologia profesionala, a reusit crearea unei retele de jurnalisti, cointeresati unii, naivi altii, o retea ce i-a permis sa actioneze cu multa influenta in spatiul public si pe care a regrupat-o in ultimii 5 ani in interiorul trustului Ringier la GSP si Libertatea.

Ieri, Tolontan a fost concediat, in final si in sfarsit, de catre elvetienii de la Ringier, dupa o perioada in care i-a batjocorit pe terenul lor, avand grija insa sa se victimizeze in mod concomitent in numele libertatii de exprimare. Mai nou, a dat vina pe bulgarii coactionari la Ringier, cu interese in jocurile de noroc, desi stia cu precizie aceste interese ale lor. Bulgarii, si nu elvetienii, sunt cei ce au platit 8 milioane de euro lui Dan Voiculescu la achizitia GSP pentru Ringier, lucru pe care vi l-am prezentat mai demult.

De azi incepe victimizarea retelei Tolontan, tot in numele libertatii de exprimare, deoarece aceasta retea trebuie recuperata de catre Statul Paralel, dar nu oricum, ci cu asigurarea unei platforme de influenta. S-a vorbit in ultimele 24 de ore de o intalnire conspirativa intre Tolontan si Dan Tapalaga si de aici presupunerea unora, printre care celebrul nostru coleg Fefe, ca s-ar face G4TV, dupa G4Media. Eu am alta informatie, de altfel mai degraba presupunere, dar extrem de solida, neavand deocamdata foarte multe dovezi; ratiunea imi zice ca Tolo si ai lui vor poposi in trustul ce detine televiziunile Prima, trust controlat de Coldea si finantat de miliardarul Zoltan Teszari, dupa cum a demonstrat saptamanile trecute Liviu Alexa in anchetele sale, acelasi trust ce comanda sondaje masluite prin News.ro, agentie de stiri controlata de Orlando Nicoara, amic cu Tolontan de pe vremea cand lucrau in Media Pro, aceste sondaje fiind realizate de catre omul lui George Maior, sociologul Stefureac. Uite toata bula Statului Paralel la un loc, bula in care trebuie sa-si faca loc si sa intre in calitate de lider informal, bineinteles, si Tolontan. ,,Totul pentru front, totul pentru victorie!", asa cum le sta bine unor neomarxisti. Vai de deontologia lor" a afirmat Cozmin Gusa.

Comments