Parlamentarii pun tunurile pe colegii lor scandalagii. Vor o lege prin care sa ii scoata cu jandarmi...

Sedintele de plen din Parlament ar putea fi pazite de jandarmi, iar cei care deranjeaza dezbaterile vor fi scosi afara fortat. Conducerea institutiei vrea sa inaspreasca masurile dupa ultimele incidente.

Camera Deputatilor analizeaza introducerea unor sanctiuni mai aspre pentru parlamentarii care fac scandal in forul legislativ, inclusiv posibilitatea scoaterii acestora din sala cu jandarmii.

Conducerea Camerei Deputatilor analizeaza posibilitatea modificarii Regulamentului, astfel incat jandarmii sa poata fi prezenti la sedintele de plen.

Ministrul Finantelor transeaza dilema viitorilor pensionari: Nu vom amana cresterea contributiei la Pilonul II de pensii

Totusi, scoaterea din sala a unui politician va fi o solutie extrema, aplicata doar in cazul in care acesta nu-si schimba atitudinea in urma atentionarilor presedintelui de sedinta.

Atmosfera de stadion este in Parlamentul Romaniei inca de la inceputul actualei legislaturi. George Simion, Diana Sosoaca sau Dan Tanasa sunt printre principalii protagonisti ai scandalurilor. La inceputul anului, conducerea Parlamentului a stabilit taierea timpului de dezbatere dar si taierea indemnizatiilor pentru scandalagii, insa masura nu a avut succes.

Pensionarii cer ca sambetele muncite in comunism sa se adune separat la anii de vechime

Cel mai recent scandal din Parlament a fost starnit luni de senatoarea Diana Sosoaca, chiar la sedinta solemna dedicata Zilei Nationale. Politicianul a inceput sa tipe in timpul discursului sustinut de reprezentantii UDMR si i-a jignit pe mai multi colegi parlamentari.

Timp de zeci de minute, Diana Sosoaca a comentat live, pe Facebook, interventiile colegilor sai care au vorbit de la pupitru, folosind formule batjocoritoare, iar uneori chiar jignitoare. Apogeul a fost atins in momentul in care a inceput sa vorbeasca un reprezentant al UDMR. Sosoaca a inceput sa vocifereze. "Nu si-e rusine, tradatorule care esti! Rusine sa va fie, luati-i microfonul acestui tradator!" a strigat senatoarea.

Ulterior, Diana Sosoaca a intrat intr-o altercatie cu un alt parlamentar, caruia i-a cerut sa plece din fata ei pentru ca-i iesise camasa din pantaloni. (vezi la minutele 45, 47 si 57).

Valoarea maxima a pensiei pana la care medicamentele vor fi compensate 90% va creste de anul viitor

Comments