Cramele Cotnari devin destinatie turistica pentru iubitorii de vinuri in cadrul campaniei "Crama Tra...

Pentru a facilita dialogul intre companie si iubitorii de vin, platforma www.cramatransparenta.ro, permite utilizatorilor sa urmareasca in regim de live streaming imagini din crama, facilitand accesul la informatii detaliate despre productie, acces in cele trei crame si degustari de vin, gratie numarului de telefon dedicat pentru discutii directe cu reprezentantii companiei.

,,In 2024 consolidam trei dintre cele mai importante obiective ale anului 2023: transparentizarea procesului de productie, dezvoltarea de noi sortimente de vinuri din soiuri pure romanesti si investitiile in modernizarea infrastructurii noastre. De aceea, ne-am propus sa fim mai mult decat o fabrica de productie de vinuri, ne dorim sa fim locul in care pasiunile se intalnesc: a noastra pentru productia viticola si vinicola si a consumatorilor pentru gust si experiente memorabile. Aceasta campanie aduce plus valoare relatiei pe care noi, ca producatori, ne dorim sa o facem cat mai autentica cu clientii si potentialii nostri clienti. Suntem de mai bine de 75 de ani pe piata din Romania, varsta de seniorat la care vrem sa impartasim din activitatea noastra si sa ii invitam in mijlocul procesului de fabricare a vinului pe cei interesati de o experienta complexa de degustare. De asemenea, aducem in prim plan faptul ca am modernizat si etichetele vinurilor demiseci Grasa de Cotnari, Cotnari Busuioaca si Cotnari Tamaioasa Romaneasca, vinuri care, in timp, au evoluat si s-au perfectionat impreuna cu noi", a declarat Remus Deleanu, Director General Cotnari S.A.

Cotnari a incheiat anul financiar 2023 cu o cifra de afaceri de 134 milioane lei, avand aproximativ 300 de angajati permanenti, la care se adauga un numar cuprins intre 300 si 700 de lucratori sezonieri, in functie de specificul lucrarilor viticole din timpul anului. Compania anunta totodata, ca acorda o atentie deosebita mecanizarii si automatizarii procesului de fabricare, pe fondul costurilor tot mai ridicate privind forta de munca, dar si a lipsei acesteia. In acest sens, investitiile in infrastructura sunt in desfasurare, reprezentantii declarand ca isi propun ca in viitorul apropiat sa investeasca in zona de viticultura, replantand o suprafata de aproximativ 80 de hectare de vie. Valoarea totala estimata a investitiilor se va ridica la aproximativ 20 milioane de lei, demonstrand angajamentul Cotnari fata de inovatie si excelenta in domeniul vinicol si, desigur, pretuirea consumatorului final.

Despre Cotnari

Podgoria Cotnari se intinde pe o suprafata de aproximativ 1750 hectare de vie, fiind dedicata exclusiv soiurilor autohtone de struguri. De la Grasa de Cotnari la Feteasca Neagra, gama de vinuri acopera toate preferintele, de la cele dulci si demidulci la cele seci si spumante. Grupul Cotnari detine trei crame distincte: crama Cotnari, crama Axinte si crama Vladoianu. In timpul perioadei de recoltare, se proceseaza anual aproximativ 21 milioane de kg de struguri, din care se obtin aproximativ 15 milioane de litri de vin. Capacitatea de prelucrare este de 900 tone / zi la crama Cotnari (exceptand noua sectie de prelucrare mecanizata) si 200 tone / zi la crama Axinte. Volumul total de vanzari se ridica la aproximativ 12,5 milioane de unitati / an.

Comments