CRIMA – Un medic din Oradea, suspectat ca ar fi ucis o femeie, retinut la Cluj

CRIMA – Un medic din Oradea, suspectat ca ar fi ucis o femeie, retinut la Cluj

foto http://specialarad.ro/

CRIMĂ Un medic din Oradea este suspectat de autoritățile din Ungaria că ar fi ucis o femeia și l-ar fi rănit grav pe soțul acesteia. Presa maghiară titrează că totul s-a petrecut sub ochii îngroziți ai copiilor cuplului maghiar.

CRIMĂ Bărbatul, un medic pneumolog, născut în Oradea, dar care locuia împreună cu familia în Ungaria este principalul suspect într-un caz de crimă petrecut în orașul Nyíregyháza, la câțiva kilometri de granița cu România.

Potrivit presei maghiare, crima a avut loc pe 31 august, în jurul orei trei. Vecinii de pe stradă au fost alertați de una dintre fetițele cuplului despre incidentul groaznic care s-a petrecut sub ochii lor. Se pare că un bărbat a intrat în casa cuplului și a început să tragă mai multe focuri de armă. Femeia, mama a două gemene în vârstă de șapte ani, a murit în urma plăgii împușcate pe care a suferit-o în timp ce soțul acesteia se află în stare critică la spital după ce a fost supus unei intervenții medicale. Bărbatul a fugit de la locul crimei într-o mașina iar polițiștii caută acum autovehiculul pe baza numărului de înmatriculare.

Autoritățile maghiare spun că principalul suspect în acest caz de medicul român Dan Stamatiu, pneumolog la spitalul Elisabeta din Sátoraljaújhely, un orășel micuț situat la granița cu Ucraina.

Doctorul trăiește aici alături de familia sa. Presa maghiară titrează că anchetatorii au indicii că medicul și femeia pe care a omorât-o se cunoșteau iar doctorul i-ar fi făcut acesteia mai multe avansuri pe care femeia le-a refuzat. Polițiștii cred că acesta a fost motivul din spatele asasinatului.

Tot autoritățile din Ungaria au făcut publică și poza cu medicul român și cer sprijin cetățenilor pentru prinderea acestuia.

ACTUALIZARE Medicul român Dan Stamatiu a fost prins de oamenii legii în Cluj-Napoca. Acesta a fost găsit într-un apartament și avea cu el un pistol, despre care polițiștii cred că este arma cu care au fost comise crimele, potrivit digi24.ro. Pe numele medicului fusese emis și un mandat european de arestare.

sursa foto 

Comments