Criza diplomatica intre Spania si Argentina. Javier Milei, aluzie ca sotia lui Pedro Sanchez este ,,...


Spania si-a rechemat duminica ambasadorul din Argentina dupa ce presedintele ultra-liberal al tarii sud-americane, Javier Milei, a sustinut la o reuniune la Madrid a partidelor de extrema dreapta un discurs considerat ,,jignitor" la adresa premierului socialist Pedro Sanchez si a sotiei acestuia, relateaza Agerpres, care citeaza agentiile de presa EFE si France-Presse.


Invitat la Conventia ,,Europa Viva 24", Javier Milei a criticat ,,ideile socialiste" si a facut aluzii ca premierul Spaniei ar avea o sotie ,,corupta".,,Elitele mondiale nu isi dau seama cat de distructive sunt ideile socialismului. Ele nu isi dau seama de tipul de societate si de tara pe care-l pot produce, de tipul de oameni agatati de putere si de nivelul de abuzuri pe care-l genereaza", a spus Milei, invitat special la Conventia ,,Europa Viva 24", organizata de partidul spaniol de extrema dreapta Vox.


,,Cand aveti o femeie corupta, va murdariti si aveti nevoie de cinci zile de reflectie", a continuat presedintele argentinian intr-o aluzie la sotia lui Pedro Sanchez, Begona Gomez, pe numele careia un tribunal din Madrid a deschis in aprilie un dosar de ,,coruptie" si ,,trafic de influenta", clasat intre timp de Parchetul din Madrid din ,,lipsa de probe".


Dupa deschiderea dosarului, premierul spaniol si-a suspendat activitatea pentru putin timp de reflectie asupra ramanerii sau in nu in functie, hotarand in cele din urma sa nu isi dea demisia.


Seful diplomatiei spaniole a denuntat discursul presedintelui argentinian si i-a cerut sa prezinte scuze.


,,Cuvintele extrem de grave rostite astazi de domnul Milei la Madrid merg dincolo de orice tip de diferente politice si ideologice", a reactionat duminica ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares, care a anuntat retragerea pana la noi ordine a ambasadorului Spaniei la Buenos Aires.


Comments