CSAT, prima sedinta din 2024. Situatia de securitate de la Marea Neagra si programul de inzestrare a...


Consiliul Suprem de Aparare a tarii (CSAT) se intuneste miercuri. 21 februarie, de la ora 13.00, in prima sedinta din acest an, in care se va discuta, intre altele, despre situatia de securitate de la Marea Neagra si programul de inzestrare a armatei, transmite Administratia Prezidentiala.


Conform presedintiei, citata de agentia News.ro, pe ordinea de zi a sedintei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la:


Evolutii privind situatia de securitate in regiunea Marii Negre in contextul agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei si implicatii pentru Romania;
Progresele inregistrate in domeniul planificarii apararii, in special privind derularea programelor de inzestrare si demersurile de crestere a gradului de incadrare, precum si retentia personalului;
Raport privind activitatea desfasurata de catre Consiliul Operativ de Securitate Cibernetica in anul 2023;
Raportul Consiliului Suprem de Aparare a tarii privind activitatea desfasurata in anul 2023.

De asemenea, Administratia Prezidentiala a anuntat ca, in cadrul sedintei CSAT, vor fi analizate si ,,alte tematici de actualitate din domeniul securitatii nationale".


Ultima intrunire a CSAT a avut loc in 12 octombrie. Atunci au fost abordate chestiunea consumului de droguri in randul elevilor, dar si evolutia legata de situatia de securitate in regiunea Marii Negre.


Foto: presidency.ro


Comments