Doi barbati au fost acuzati de crima in urma impuscaturilor de la parada Super Bowl din Kansas City

Doi barbati au fost acuzati de crima in urma impuscaturilor de la parada Super Bowl din Kansas City

Doi barbati au fost acuzati de crima in urma impuscaturilor de la parada Super Bowl din Kansas City


Doi tineri, de 18 si 23 de ani, sunt acuzati de crima in urma schimbului de focuri de la petrecerea pentru victoria la Super Bowl a echipe locale Kansas Cit Chiefs. O persoana a murit si alte peste 20 au fost ranite, inclusiv suspectii, au anuntat procurorii, transmite agentia Reuters, citata de News.ro.


Arestarile au ridicat la patru numarul suspectilor urmariti penal in cazul impuscaturilor care au avut loc Valentine's Day.


Doi adolescenti au fost retinuti saptamana trecuta si acuzati ca minori in instanta de familie de infractiuni cu arme de foc si de opunere la arestare.


Procurorii au declarat ca vor incerca sa ii acuze si pe cei doi minori ca adulti si ca ancheta continua.


Ultimii doi suspecti, identificati ca fiind Dominic Miller, in varsta de 18 ani, din Kansas City, si Lyndell Mays, in varsta de 23 de ani, din suburbia Raytown, sunt acuzati fiecare de crima de gradul doi, doua capete de acuzare de actiune criminala armata si un capat de acuzare de utilizare ilegala a unei arme.


O relatare a varsarii de sange reconstituita de martori si inregistrari video a stabilit ca violentele au inceput atunci cand Mays si un grup de indivizi care l-au confruntat ,,au inceput sa se certe cu privire la motivul pentru care se holbau unul la altul", a transmis politia intr-o declaratie sub juramant depusa impreuna cu acuzatiile.


,,Potrivit inregistrarilor din instanta, inculpatii au participat la parada si un miting pentru Super Bowl pe 14 februarie 2024 si aveau arme de foc", a precizat Parchetul din comitatul Jackson, intr-o declaratie separata.


Acesta a adaugat: ,,A avut loc o altercatie verbala si au izbucnit focuri de arma fara sa tina cont de miile de alte persoane din zona".


La o scurta conferinta de presa in care a anuntat acuzatiile, procurorul Jean Peters Baker a declarat ca ancheta a aratat ca violentele au pornit de la o cearta intre Mays si o alta persoana.


Baker le-a declarat reporterilor ca cearta lor ,,a escaladat repede", Mays scotand un pistol, urmat de alte persoane din apropiere care ,,aproape imediat" si-au scos armele.


In timp ce atat Mays, cat si Miller sunt acuzati de crima, Baker a declarat ca dovezile arata ca un glont tras din arma lui Miller a fost cel care a lovit-o si a ucis-o pe Elizabeth Lopez-Galvan, 43 de ani, o prezentatoare radio.


Politia a declarat anterior ca aceasta a fost una dintre cele 23 de persoane lovite de focurile de arma, inclusiv cel putin 9 copii, dar documentele depuse in instanta impotriva lui Mays ridica numarul total de victime cunoscute ale impuscaturilor la 25, inclusiv Lopez-Galvan.


Condamnarea pentru crima de gradul doi in Missouri se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 30 de ani sau pe viata.


Comments