Donald Trump se considera persecutat si se compara cu disidentul rus Aleksei Navalnii: ,,Suntem pe c...


Donald Trump, 77 de ani, a comparat problemele sale cu justitia americana cu persecutiile politice si si-a comparat soarta cu cea a opozantului rus Aleksei Navalnii, care a murit in inchisoare saptamana trecuta, noteaza agentia France Presse, preluata de Agerpres.


Fostul presedinte a fost condamnat vineri la o amenda de 355 de milioane de dolari pentru ca a comis fraude financiare prin umflarea colosala a valorii imperiului sau imobiliar cu scopul de a obtine finantare mai favorabila de la banci.


O sanctiune pe care a comparat-o cu tratamentul rezervat principalului adversar al lui Vladimir Putin in Rusia.


,,Este o forma de Navalnii. Este o forma de comunism sau fascism", a afirmat el in cursul unei reuniuni publice in Carolina de Sud.


Judecatorul care l-a condamnat este ,,un nebun", a adaugat el. ,,Tipul asta a decis ca sunt vinovat inainte de inceperea procesului", a mai spus fostul presedinte.


Intrebat de o jurnalista a canalului Fox News, Trump nu l-a mentionat pe Putin. Pur si simplu s-a multumit sa afirme ca Navalnii a fost un ,,om foarte curajos", care ,,probabil ar fi fost mai bine sa stea departe si sa vorbeasca din afara tarii", in loc sa se intoarca de bunavoie in Rusia.


,,Acest lucru se intampla si in tara noastra", a avertizat el. ,,Suntem pe cale de a deveni o tara comunista in multe feluri", a insistat Trump.


,,Am opt sau noua procese la activ din cauza faptului ca (...) fac politica", a apreciat el.


Aceste comentarii intervin dupa polemica initiala provocata de tacerea republicanului in fata mortii lui Navalnii, decedat vineri intr-o inchisoare rusa.


Donald Trump a fost atacat de rivala sa pentru nominalizarea republicana, Nikki Haley.


Fostul presedinte foloseste acum aceasta afacere pentru a argumenta ca exista o ofesiva impotriva lui, fara sa-l mentioneze vreodata pe Vladimir Putin. Luni, el a rupt tacerea pe reteaua sa Truth Social pentru a promova aceasta teza, denuntand, ,,judecatorii ESCROCI ai stangii radicale''.


Pe langa acest dosar civil privind imperiul sau imobiliar, in care a facut apel, Donald Trump este inculpat si in patru dosare penale privind presiunile sale electorale dupa alegerile din 2020, gestionarea unor documente confidentiale sau platile sale pentru a reduce la tacere o fosta vedeta porno care pretinde ca a avut o aventura extraconjugala cu el.


In total, Donald Trump cumuleaza 91 de capete de acuzare,&


Comments