Cu ce revigoram cultura de rosii dupa furtuna cu grindina. Amestecul BIO pentru productia de tomate

Cu ce revigoram cultura de rosii dupa furtuna cu grindina. Amestecul BIO pentru productia de tomate

Cu ce revigoram cultura de rosii dupa furtuna cu grindina. Amestecul BIO pentru productia de tomate

Cum revigoram cultura de rosii

Rosiile sunt printre cele mai apreciate legume din gradina. Cu o ingrijire adecvata si cateva sfaturi esentiale, rasadurile pot produce fructe delicioase si coapte.

Nu este suficient doar sa alegi cele mai bune soiuri de rosii sau sa le asiguri un mediu optim pentru crestere. In acest articol, iti vom arata cum sa ingrijesti plantele de rosii pentru a obtine o recolta cel putin dubla de fructe suculente in acest sezon cald. Gradinarii cu experienta promit o recolta bogata daca urmezi aceste sfaturi.

In primul rand, asigura-te ca solul in care plantezi rasadurile de rosii are conditiile necesare pentru o crestere sanatoasa. Rosiile prefera un sol usor acid, cu un pH cuprins intre 6,2 si 6,8. Foloseste un instrument de testare pentru a verifica pH-ul solului.

De asemenea, este important sa monitorizezi nivelul de nutrienti din sol. Rosiile au nevoie de multa hrana pentru a se dezvolta corect, de aceea este recomandat sa pregatesti solul cu compost inainte de plantare. Adauga compost atat la inceput, cat si la mijlocul sezonului de cultivare. Este indicat sa aplici si un ingrasamant special pentru rosii pentru a stimula cresterea acestora.

Solutia lichida pentru frunze: Secretul gradinarilor experimentati

Gradinarii cu experienta recomanda aplicarea unui ingrasamant lichid direct pe frunzele rosiilor pentru a stimula cresterea fructelor in cantitate dubla fata de anii precedenti. Pentru prepararea acestei solutii, ai nevoie de: bicarbonat de potasiu, var agricol, sapun si ulei diluat in 4 litri de apa.

Amesteca bicarbonatul de potasiu si varul agricol, deoarece aceste componente sunt eficiente in combaterea ciupercilor si a daunatorilor. Bicarbonatul de potasiu este ecologic, deci nu afecteaza negativ solul. Adauga restul ingredientelor si mixeaza bine pana la omogenizare. Depoziteaza ingrasamantul lichid intr-un recipient cu pulverizator si aplica-l pe frunzele plantelor de rosii. Vei vedea rezultatele cu ochii tai! Este important sa nu aplici aceasta solutie prea des; o data la doua sau trei saptamani este suficient.

Urmand aceste sfaturi, vei putea sa te bucuri de o recolta de rosii mari, zemoase si sanatoase, impresionandu-ti familia si prietenii cu legumele din propria gradina.

Comments