Cum esti inselat cand cumperi rovinieta online. Masuri prin care poti sa-ti aperi buzunarul

Cum esti inselat cand cumperi rovinieta online. Masuri prin care poti sa-ti aperi buzunarul

Cum esti inselat cand cumperi rovinieta online. Masuri prin care poti sa-ti aperi buzunarul

Numerosi soferi au cazut prada unei inselatorii cu rovinieta online, fiind nevoiti sa plateasca sume mult mai mari sub forma taxei de drum. Aceasta inselatorie, care se afla la limita legalitatii, a generat un prejudiciu semnificativ pentru multi conducatori auto. Pentru a nu cadea in aceasta capcana si pentru a-ti proteja buzunarul, este important sa cunosti cateva masuri de precautie pe care le poti lua.

De multi ani au aparut numeroase companii care au creat site-uri si aplicatii pentru a facilita achizitionarea taxei de drum de catre soferi. Acest proces simplificat presupune introducerea datelor masinii in platforma online, iar firma respectiva se ocupa de cumpararea rovinietei in locul tau de la CNAIR. Cu toate acestea, aceasta serviciu aparent comod vine la pachet cu o serie de tarife mascate. Astfel, aceste firme iti pot percepe sume suplimentare sau comisioane ascunse, ceea ce poate reprezenta o problema serioasa pentru soferi.

Este oficial: Noile reguli pentru vanzarea alimentelor din insecte in magazine au fost adoptate. Atentie la panourile de avertizare

Aceste portaluri profita de nestiinta soferilor si percep uneori tarife duble pentru ,,serviciul" de a cumpara rovinieta.

Practic, aceste site-uri indeamna soferii sa introduca online datele masinii. Apoi fie le ofera un tarif majorat pentru optiunea selectata, fie impun un comision, fie ofera soferilor asa-zise servicii suplimentare, cum ar fi notificarea prin sms inainte de expirarea valabilitatii rovinietei, scrie ProMotor.

De exemplu, in mod normal taxa de drum pentru un autoturism, cu o valabilitate de 12 luni, este de 28 de euro. Dar pe aceste portaluri poti ajunge sa platesti 35-40 de euro pentru aceasta. La care se pot adauga 5 euro/sms sau 3 euro/comision de utilizare. Astfel, poti fi pacalit sa dai de doua ori mai mult pentru o rovinieta.

Pentru a te feri de aceste pacaleli, cel mai sigur e sa cumperi rovinieta direct de la Compania Nationala de Drumuri. Sau poti merge la benzinariile care ofera acest serviciu fara a percepe niciun comision.

Cum sa eviti aceste escrocherii

Orice sofer poate achita rovinieta online direct pe site-ul Companiei Nationale de Drumuri.

E suficient sa accesezi www.cnadnr.ro, sectiunea Produse/Servicii, Roviniete. De acolo, dupa ce accesezi ,,cumpara rovinieta aici", vei fi redirectionat automat catre portalul unde poti plati aceasta taxa.

Angajatii din Ministerul Muncii au suspendat protestele. Cum i-au convins premierul si ministrul Muncii

Dupa ce iti faci cont, poti alege sa platesti rovinieta sau taxa de trecere a podului de la Fetesti.

Cat costa rovinieta online, de fapt

Toate tipurile de autovehicule care circula pe drumurile publice sunt obligate sa cumpere rovinieta. Aceasta taxa de drum difera, insa, in functie de tipul de vehicul si perioada pentru care e achitata.

De exemplu, rovinieta online pentru autoturisme, incadrate in Categoria A, costa:

7 zile - 3 euro30 zile - 7 euro90 zile - 13 euro365 zile - 28 euro.

Alte categorii de vehicule pentru care rovinieta e obligatorie:

Categoria B: vehicule de transport marfa cu o greutate de pana in 3.5 toneCategoria C: vehicule de transport marfa cu o greutate cuprinsa intre 3.5 tone si 7.5 toneCategoria D: vehicule de transport marfa cu o greutate cuprinsa intre 7.5 tone si 12 toneCategoria E: vehicule de transport marfa cu o greutate de peste 12 tone si maxim 3 axeCategoria F: vehicule de transport marfa cu o greutate de peste 12 tone si minimum 4 axeCategoria G: vehicule de transport pasageri cu cel mult 23 de locuri pe scauneCategoria H: vehicule de transport pasageri cu mai mult de 23 de locuri pe scaune

In cazul acestor roviniete, cea mai scumpa este cea pentru camioane de peste 12 tone si cu mai mult de 4 axe. Pentru o valabilitate de 365 de zile, aceasta costa 1.210 euro.

Statiunea cu cel mai curat aer din Romania, in urma masuratorilor oficiale. Media de viata a localnicilor este mai mare decat in restul tarii

Comments