Angajatii din Ministerul Muncii au suspendat protestele. Cum i-au convins premierul si ministrul Muncii

Angajatii din Ministerul Muncii au suspendat protestele. Cum i-au convins premierul si ministrul Muncii

Angajatii din Ministerul Muncii au suspendat protestele. Cum i-au convins premierul si ministrul Mun...

Aceste masuri se refera in special la salarizarea functiilor din cadrul serviciilor publice deconcentrate, aducandu-le in concordanta cu functiile din structurile centrale corespondente ierarhic superioare.

Discutiile tehnice pe aceasta tema au fost programate pentru luni, 4 decembrie 2023, la sediul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

Pana cand solutiile vor fi definitivate si agreate, protestele urmeaza sa fie suspendate temporar. Aceasta decizie reprezinta un pas important in rezolvarea conflictului si in asigurarea unui mediu de lucru mai echitabil si satisfacator pentru angajati.

Ministerul Muncii si Solidaritatii sociale a anuntat, pe pagina oficiala de Facebook, rezultatele discutiilor cu organizatiile sindicale:

Marcel Ciolacu, discutii cu BNS despre salarizarea angajatilor din sistemul de pensii si asistenta sociala

,,Protestele din institutiile MMSS au fost suspendatePrimul-ministru Marcel Ciolacu, ministrul muncii si solidaritatii sociale Simona Bucura-Oprescu si reprezentantii organizatiilor sindicale ai salariatilor din casele teritoriale de pensii, agentiilor teritoriale de plati si inspectie sociala, inspectoratele teritoriale de munca si agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca au avut o intalnire astazi, 29 noiembrie la sediul Guvernului.Discutiile au privit problematica salarizarii, conditiilor de munca si realizarea obiectivelor institutionale in contextul generat de protestele declansate si revendicarilor prezentate.S-a convenit propunerea unor ajustari salariale si stabilirea unui calendar corelat cu obligatiile de reorganizare institutionala si de fundamentare a legii bugetului de stat si legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2024, in sensul salarizarii functiilor din cadrul acestor servicii publice deconcentrate la nivelul functiilor din structurile centrale corespondente ierarhic superioare.Discutiile tehnice au fost programate pentru luni, 4 decembrie 2023, la sediul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.Pana la definitivarea discutiilor si agrearea solutiilor in cauza, protestele urmeaza a fi suspendate", a scris institutia pe reteaua de socializare.Medicul japonez care a trait pana la 105 ani, dezvaluiri despre varsta la care sa te pensionezi, de fapt, pentru o longevitate crescuta Angajatii din institutiile aflate in subordinea Ministerului Muncii, membri de sindicat, dar si persoane neafiliate organizatiilor sindicale, au intrat, incepand din 26 noiembrie, in greva generala, potrivit anuntului de pe Facebook al Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM) Federatia cerea conditii de munca optime si remunerare echitabila, argumentand ,,scaderea puterii de cumparare si impactul inflatiei".

,,Membrii sindicatelor au considerat ca, greva este un pas necesar pentru a atrage atentia asupra problemelor semnificative cu care se confrunta angajatii din institutiile Ministerului Muncii.

Cresterea continua a inechitatilor salariale, conditii de munca precare si deficitul de personal au determinat angajatii sa actioneze pentru a obtine schimbari concrete si sustenabile. Scaderea puterii de cumparare si impactul inflatiei au accentuat la randul lor starea de nemultumire si au impus necesitatea acestei masuri.

Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizatie sindicala dedicata apararii drepturilor angajatilor din sectorul ministerului Muncii si promovarii unor conditii de munca corecte si sigure. Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii ramane deschisa la dialog pentru gasirea solutiilor care sa conduca la o imbunatatire a calitatii vietii profesionale pentru toti membrii sai", a scris pe Facebook FSMM.

Anterior, FSMM a scris ca in urma intrevederii de la Guvern de vineri nu a fost avansata nicio solutie cu privire la revendicarile angajatilor.

,,A fost un dialog in care s-a luat act de solicitarile noastre, pana la acest moment nu avem schimbari. Greva ce se va desfasura de maine in institutiile Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale nu reprezinta nimic altceva decat o manifestare a nemultumirii profunde existente in randul nostru", mai scria FSMM odata cu declansarea conflictului de munca.

Statiunea cu cel mai curat aer din Romania, in urma masuratorilor oficiale. Media de viata a localnicilor este mai mare decat in restul tarii

Comments