Cum ne afecteaza stresul sanatatea cardiovasculara

Cum ne afecteaza stresul sanatatea cardiovasculara

Cum ne afecteaza stresul sanatatea cardiovasculara


Stresul este nelipsit din viata noastra si, din pacate, isi lasa adesea amprenta pe sanatatea noastra, afectand inclusiv sanatatea cardiovasculara. Nivelul crescut de cortizol, hormonul secretat de organismul nostru drept raspuns la stres, poate creste semnificativ riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. In continuare, descopera care este impactul stresului asupra sistemului cardiovascular si ce sa faci ca sa reduci cat mai mult efectele negative pe termen lung!


Impactul stresului asupra sanatatii cardiovasculare


Pe termen scurt, stresul poate fi benefic pentru noi, in special privind productivitatea. Cand este de scurta durata, acesta ne poate stimula capacitatea de concentrare si motivatia si poate contribui la sporirea rezilientei, ajutandu-ne sa facem fata cu brio unor situatii dificile si dezvoltandu-ne capacitatea de adaptabilitate. Problemele apar, insa, cand stresul devine o prezenta constanta in viata noastra, rezultand stresul cronic.


Stresul cronic poate fi promovat si stimulat de diverse situatii din viata de zi cu zi, cum ar fi problemele de la serviciu sau de acasa (financiare sau cu familia). In prima faza, acesta poate duce la anxietate, depresie, iritabilitate, atacuri de panica si chiar insomnii. Daca nu se iau masuri pentru diminuarea stresului cronic, acesta se va manifesta si prin simptome fiziologice - cel mai des, dureri de cap sau musculare sau probleme digestive.


Cortizolul, cunoscut si drept hormonul stresului, este secretat excesiv de glandele suprarenale in perioadele de stres major si prelungit. Iar conform numeroaselor studii de specialitate, nivelurile ridicate de cortizol pot creste colesterolul, glicemia si tensiunea arteriala. De asemenea, stresul poate afecta circulatia sangelui catre inima, coagularea sangelui si poate promova acumularea de depozite de grasime pe peretii arterelor.


Pe scurt, stresul acut sau cronic poate duce la episoade de hipertensiune, aritmie, palpitatii sau chiar cardiomiopatie (slabirea muschiului inimii, cu impact asupra pomparii sangelui catre organism). Pe termen lung, poate creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, precum accident vascular cerebral sau insuficienta cardiaca.


Cum putem minimiza impactul stresului


Conform AHA (Asociatia Americana a Inimii), este esential sa implementam anumite schimbari in stilul de viata, pentru a incerca sa traim mai sanatos. Iata care sunt recomandarile de baza pentru gestionarea cu succes a stresului:


1. Practica sport (sau exercitii fizice) in mod regulat. Acest lucru te va ajuta sa te detensionezi si, de asemenea, va reduce tensiunea arteriala si riscul general de aparitie a bolilor cardiovasculare.


2. Axeaza-te pe un regim alimentar sanatos, bogat in fructe si legume proaspete, proteine slabe in grasimi (carne slaba, oua, lactate, leguminoase), cereale integrale si grasimi sanatoase (uleiuri nerafinate, nuci, peste gras), reducand cat mai mult consumul de alimente procesate sau cu zahar adaugat.


3. Hidrateaza-te corespunzator, consumand aproximativ 2 litri de lichide pe zi - ideal apa, dar si ceaiuri sau sucuri naturale (fara zahar), si limiteaza consumul de bauturi carbogazoase sau indulcite si de alcool.


4. Odihna este esentiala, motiv pentru care ai nevoie de aproximativ 7-9 ore de somn odihnitor in fiecare noapte; pentru un somn de calitate: dormi intr-o camera intunecata, linistita si racoroasa; nu practica sport inainte de culcare; nu consuma alimente sau bauturi cu aproximativ 3-4 ore inainte de culcare; nu utiliza laptopul sau telefonul mobil cu 1-2 ore inainte de culcare.


5. Practica tehnici de relaxare, precum meditatie, exercitii de respiratie sau chiar yoga; acest lucru va reduce semnificativ stresul si anxietatea.


6. Gaseste-ti un hobby placut si stimulant (gatit, crosetat, desenat, pictat), care sa iti tina mintea ocupata, departe de griji sau ganduri negative.


7. Asigura-te ca ai mereu timp pentru familie si prieteni; este esential sa ai o viata sociala activa si sa vorbesti deschis, inclusiv despre grijile tale, cu cei dragi.


Beneficiile Extra CardioRelax(R) pentru sanatatea cardiovasculara


Iti poti sustine sanatatea cardiovasculara si lupta impotriva stresului si anxietatii si prin consumul de suplimente alimentare, iar Extra CardioRelax(R) este aliatul de care ai nevoie. Acest supliment alimentar 100% natural este indicat in perioadele stresante, cu situatii tensionate, intrucat ajuta la relaxarea mintii si a corpului. Acesta contine ingrediente din surse naturale, benefice pentru gestionarea stresului si a impactului asupra sanatatii cardiovasculare (palpitatii, hipertensiune). Pe scurt, acestea sunt urmatoarele:


- Magneziu Marin Simag(R)55: stimuleaza functionarea normala a muschilor, inclusiv a muschiului cardiac; de asemenea, are efect calmant si contribuie la gestionarea stresului si a anxietatii, reducand episoadele de palpitatii;


- Potasiu: regleaza activitatea electrica a inimii si, implicit, ritmul cardiac si relaxeaza peretii vaselor de sange, reducand tensiunea arteriala si riscul general asociat bolilor cardiovasculare; de asemenea, promoveaza functionarea normala a muschilor si nervilor;


- Extract din scoarta de Salcie alba (Salix alba): extractul se transforma, in organism, in acid salicilic (aspirina naturala), cu proprietati anti-inflamatoare si analgezice; in plus, reduce formarea cheagurilor de sange si imbunatateste fluiditatea sangelui;


- Extract 4:1 de Paducel (Crataegus monogyna): imbunatateste circulatia sangelui, regleaza tensiunea arteriala, este un bun tonic cardiac si contribuie la intarirea vaselor de sange;


- Extract 4:1 de Valeriana (Valeriana officinalis): are puternice proprietati calmante, influentand sistemul nervos central, si minimizeaza indirect factorii de risc asociati cu problemele cardiovasculare;


- Vitamina B6: regleaza nivelul de homocisteina, prevenind deteriorarea vaselor de sange sau formarea cheagurilor; de asemenea, are efect calmant, fiind benefica in situatii de stres si anxietate.


Extra CardioRelax(R) sustine functionarea normala a muschiului cardiac si echilibrul electrolitic, contribuind la mentinerea unui ritm cardiac normal. De asemenea, imbunatateste circulatia sanguina si regleaza tensiunea arteriala si nivelul de homocisteina. Astfel, ajuta la controlul palpitatiilor. In plus, este un bun tonic cardiac, promovand buna functionare a muschilor si nervilor si luptand impotriva stresului oxidativ. Nu in ultimul rand, Extra CardioRelax(R) are un puternic efect calmant, ajutand la gestionarea stresului, anxietatii sau atacurilor de panica si contribuind la imbunatatirea calitatii somnului.


Acest supliment alimentar este indicat in cazul persoanelor care se confrunta cu disfunctii ale muschiului cardiac sau dezechilibru electrolitic, aritmii, hipertensiune, hiperhomocisteinemie, tromboza, dar si disfunctii musculare si nervoase (mai ales cardiace), stres, anxietate, atacuri de panica si insomnii. Se recomanda administrarea a 1 capsula vegetala pe zi; trebuie solicitat sfatul medicului in cazul persoanelor cu afectiuni renale, tensiune arteriala, tulburari de coagulare sau epilepsie si nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza.


Nu lasa stresul sa iti afecteze sanatatea - atat mentala, cat si fizica. Tine departe anxietatea, insomnia si palpitatiile cu suplimentul alimentar Extra CardioRelax(R), benefic pentru sanatatea cardiovasculara!


Comments