Cum obtii un sos clasic pentru paste, la fel ca in Italia. Ingredientul secret care-l face cremos si...

Foloseste unt in sosul pentru paste

Marcella Hazan, autoare de carti de bucate, foloseste unt in cunoscuta sa reteta de sos de rosii din cartea sa ,,Essentials of Italian Cooking". Conform acesteia, pentru sosul de rosii incredibil de simplu, dar foarte aromat, ai nevoie de doar patru ingrediente:

- rosii din conserva

- unt

- 1/2 ceapa

- sare

Mod de preparare: Pui toate ingredientele intr-o oala incapatoare si o asezi pe foc mediu, fara capac. Amesteci ocazional. La final, scoti jumatatile de ceapa. Servesti sosul cu pastele preferate.

Paste carbonara, dupa reteta lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care le transforma intr-un deliciu

Toate acestea inseamna ca gustul sosului depinde de fiecare dintre ingrediente - in special de unt. Sosul de rosii este in mod natural sarac in grasimi si, prin urmare, uneori devine prea gros si prea bogat in amidon atunci cand este amestecat cu paste. Untul il face cremos.

Cele mai bune sosuri pentru paste

Dupa cum sunt sigur ca ati observat, exista atat de multe sosuri interesante pentru paste incat ati putea petrece o viata intreaga incercand sa le gatiti pe toate. Cele mai multe tipuri de sos italian pentru paste se incadreaza intr-una din cateva categorii distincte. Exista sosuri pe baza de rosii, cum ar fi sosul clasic pentru spaghete sau marinara; exista sosuri mai grele, pe baza de smantana; exista sosuri pe baza de vin; si exista sosuri pe baza de ulei, cum ar fi pesto sau aglio e olio.

Bolognese este o reteta clasica de sos italian pentru paste, care este cel mai des asociat cu paste lungi, cum ar fi tagliatelle, spaghete sau fettuccine. Originar din orasul italian Bologna, bolognese este un sos pentru spaghete pe baza de carne, care este in mod traditional pe baza carne si rosii.

Motivul pentru care ar trebui sa renunti complet la pastele fainoase. Ce efecte nocive au asupra corpului

Cum sa prepari pastele Bolognese

Gatiti ceapa in ulei, la foc mediu, pana cand incepe sa se inmoaie, aproximativ 3-4 minute. Adaugati usturoiul, morcovul si telina. Gatiti pana se inmoaie, inca 5 minute. Adaugati carnea de vita si de porc. Se rumenesc pana cand nu mai ramane roz. Scurgeti grasimea. Adaugati vinul si fierbeti pana la evaporare, aproximativ 7-9 minute. Adaugati laptele si fierbeti pana la evaporare, aproximativ 6-7 minute. Se adauga pasta de tomate, condimentele italiene, rosiile cu suc si frunza de dafin. Zdrobiti rosiile cu o lingura. Acoperiti si fierbeti la foc mic 30 de minute sau pana cand se ingroasa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Sursa text: Click.ro

Comments