Cum sa gatesti spanacul. O reteta sanatoasa si hranitoare, ideala pentru toate gusturile

Cum sa gatesti spanacul. O reteta sanatoasa si hranitoare, ideala pentru toate gusturile

Cum sa gatesti spanacul. O reteta sanatoasa si hranitoare, ideala pentru toate gusturile

Daca vreti sa gatiti un preparat pe baza de spanac, puteti alege sa faceti sufleu de spanac cu branza. Sufleul in general este mai dificil de facut, dar nu este si cazul aceastei retete. Nu necesita multa indemanare si nici mult timp. Aceasta reteta de sufleu de spanac este usor de preparat si este foarte gustoasa si hranitoare. Spanacul este o sursa bogata de vitamine (A, C, K, E, D) si minerale calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.

Placinta cu dovleac. Un deliciu de toamna. Este hranitoare si foarte gustoasa

Ingrediente:

1 kg spanac;3 oua;50 gr de unt;1 ceasca de smantana;150 gr de branza rasa;1 lingura faina;sare, piper.

Mod de preparare:

Spanacul se spala bine si se da in cateva clocote, dupa care se scurge si se toaca. Intr-o cratita se pune untul si faina, se lasa putin, dupa care se adauga spanacul. Dupa cateva minute se adauga treptat smantana si se amesteca mereu. Se ia de pe foc si se amesteca cu o parte din branza rasa, circa 100 de gr. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa se racoreasca putin.

Dupa ce s-a racorit, se adauga galbenusurile, puse pe rand. Albusurile se bat spuma cu ajutorul mixerului si se adauga si ele. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si se presara pe deasupra restul de branza rasa si se baga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil. Se tine la foc iute circa 40-45 de minute, dupa care se scoate si se serveste.

Ghebe murate pentru iarna. Cele mai bune muraturi. Pot fi consumate si ca aperitiv

Comments