Cum sa prepari acasa cidru de mere si ce beneficii are aceasta bautura naturala

Cum sa prepari acasa cidru de mere si ce beneficii are aceasta bautura naturala

Cum sa prepari acasa cidru de mere si ce beneficii are aceasta bautura naturala

Cidrul este fabricat din sucul care este extras din pulpa de mere curatate, iar consumul de cidru de mere, datorita vitaminelor B1, B2, B6, dar si vitamina C si acid folic, aduce o multime de beneficii sanatatii.

Cum se prepara cidrul de mere

1. Se curata merele de cotor si de coaja.. Se taie in bucatele mici si se clatesc in apa rece in care s-a dizolvat putina sare de lamaie sau sucul de la o lamaie, pentru a nu se oxida).

2. Merele se dau prin blender, iar piureul obtinut se pune intr-un vas mare de sticla. Inainte de a pune piureul in vas, cantareste-l si pentru fiecare kilogram de piure adauga 150 de grame de zahar. Apoi, acopera vasul cu un dop de fermentatie, iar capatul extern al furtunului de la fermentatie pune-l intr-un vas cu apa.

3. Dupa o saptamana, cidrul se muta intr-un alt vas, dar fara sa muti si drojdia care s-a format la baza vasului. Acum, cidru de mere se mai lasa la limpezit intre doua saptamani si o luna, dupa care se poate muta in sticle.

Prajitura cu mere. Reteta cu blat fraged si sfaramicios. Buna de nu te mai saturi sa o savurezi (realitatea.net)

Comments